Το καλάθι σας

[ ... ] τεμάχια
Ταμείο


Εμφάνιση Καλαθιού

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

   

Ποιοι είμαστε

Ταυτότητα Αγροτικής Στέγης

Η Αγροτική Στέγη έχει Όνομα και Παράδοση στην εξυπηρέτηση των πελατών από το 1987

Στο κατάστημα μας ένας χημικός, ένας φυσικός, μία κτηνίατρος, ένας γεωπόνος πανεπιστημίου, δύο τεχνολόγοι γεωπόνοι, ένας τεχνολόγος ζωικής παραγωγής, ένας μηχανικός, ένας υδραυλικός, ένας χειριστής αγροτικών μηχανημάτων και πολλοί άλλοι εκπαιδευμένοι συνεργάτες είναι στη διάθεση των πελατών για την πληρέστερη εξυπηρέτησή τους.

αναλυτικά

Που Βρισκόμαστε

Η Αγροτική Στέγη στο Gmaps

Το κατάστημα της Αγροτικής Στέγης στεγάζεται στην καρδιά της Λέσβου, στη φιλόξενη πόλη της Καλλονής.

Η διεύθυνση μας είναι:

"Καλλονή Λέσβου Τ.Κ 81107"

χάρτης

Επικοινωνία

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Κατάστημα Καλλονής

22530 29270 - 24100 - 23275

Fax: 22530 23741

Υποκατάστημα Λάρσος

22510 93000

Fax: 22510 93032

Email επικοινωνίας

info@agrotikistegi.gr

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας

Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνείστε με τον Διαχειριστή του agrotikistegi.gr

Είμαι ήδη Πελάτης

Νέος Πελάτης

Για βοήθεια καλέστε: 22530 24100 & 23275

Γάτες

10 λόγοι που η γάτα νιαουρίζει

E-mail Εκτύπωση PDF
cats

Γιατί η γάτα νιαουρίζει; Ένα ερώτημα που επιδέχεται δεκάδες απαντήσεις όμως παρακάτω συνοψίζονται οι 10 συνηθέστεροι λόγοι όπως αυτοί έχουν αξιολογηθεί από επιστήμονες αλλά και ιδιοκτήτες.

1) Πόνος – Νοσολογικό πρόβλημα – Ο πόνος ή κάποια παθολογική κατάσταση της γάτας αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς λόγους νιαουρίσματος  ειδικά όταν έχει αιφνίδια εμφάνιση. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο ίσως είναι η ενδεδειγμένη λύση που μπορεί να αποκαλύψει και μια σειρά νοσολογικών προβλημάτων.

2) Απλώς χαιρετισμός – Συχνά οι γάτες νιαουρίζουν θέλοντας απλώς να χαιρετήσουν τον ιδιοκτήτη τους είτε όταν αυτός γυρίζει στο σπίτι είτε όταν έχουν μια απλή οπτική επαφή.

3) Ώρα φαγητού – Όταν μια γάτα νιώσει το αίσθημα της πείνας ή φτάσει η ώρα που της προσφέρεται το γεύμα τότε το νιαούρισμα είναι συνεχόμενο και μέχρι να πετύχει το σκοπό της.

4) Θέλει να αποσπάσει την προσοχή – Έχει παρατηρηθεί πως πολλές φορές η γάτα νιαουρίζει απλώς και μόνο για να δηλώσει την παρουσία της στο χώρα ή έστω να αποσπάσει λίγο την προσοχή από τους ιδιοκτήτες. Μετά επιστρέφει στις άλλες της ασχολίες…

5) Δεν θέλει τις πόρτες κλειστές -  Πολλές φορές οι γάτες και ειδικά αυτές που περνούν το μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο σπίτι, δεν θέλουν να τους σε καμία περίπτωση να κλείνονται έξω από αυτό. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι οι γάτες προτιμούν και τις πόρτες εντός σπιτιού να τις βλέπουν ανοιχτές και νιαουρίζουν όταν κάποιος κλείνει μία από αυτές.

6) Περίοδος ζευγαρώματος – Ίσως το πιο έντονο και πιο ενοχλητικό νιαούρισμα ειδικά από της θηλυκές γάτες. Η στείρωση φαίνεται να  αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση.

7) Έντονο στρες – Σύμφωνα  με  ειδικούς, οι γάτες που υπόκεινται σε στρεσσογόνες καταστάσεις νιαουρίζουν περισσότερο από το φυσιολογικό. Ένα παράδειγμα αποτελεί το γεγονός όταν η γάτα αντιλαμβάνεται ότι οδηγείται στον κτηνίατρο!

8) Εκνευρισμός– Μια γάτα εκνευρισμένη ή έτοιμη να επιτεθεί βγάζει ένα χαρακτηριστικό νιαουρητό προσπαθώντας να προειδοποιήσει για τις προθέσεις της.

9) Δεν θέλει να μείνει μόνη – Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, όταν μια γάτα αφήνεται μόνη της στο σπίτι αναπτύσσει μια έντονη νευρικότητα ή στρες με αποτέλεσμα το συνεχόμενο νιαουρητό.

10) Γερνάει –  Οι γνωστικές δυσλειτουργίες στις γάτες μεγάλης ηλικίας συχνά συνοδεύονται και από συχνό νιαούρισμα χωρίς απαραίτητα να συνδέονται μεταξύ τους.

Βέβαια πολλές φορές τις απαντήσεις για το νιαουρητό της γάτας να μπορεί να απαντήσει μόνο ο ιδιοκτήτης του ζώου που το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και εντοπίζει πιο εύκολα τι είναι αυτό που ευχαριστεί αλλά και ενοχλεί το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Πηγή:www.diagnovet.gr

Διαιτητικές τοξικώσεις σε σκύλο και γάτα

 

dog-poison


Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που μπορεί να είναι τοξικά για το σκύλο και τη γάτα, όπως η σοκολάτα, τα κρεμμύδια, τα σταφύλια και οι σταφίδες, οι μουχλιασμένες τροφές, το ζυμάρι και τα καρύδια Μακαντέμια
Περισσότερα...

Διάλεξε το σκύλο ή τη γάτα που σου ταιριάζει

E-mail Εκτύπωση PDF

cats_dogs_03 

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και την επιστροφή στην καθημερινότητα, οι εγκαταλείψεις νεοεισερχόμενων ζώων είναι ιδιαίτερα συχνές. Δυστυχώς, πολλές φορές οι ελλιπείς γνώσεις από μεριάς ιδιοκτητών για τις ανάγκες του ζώου τους οδηγεί στη λανθασμένη επιλογή ζώου. Η συμπεριφορά του ζώου είναι η συχνότερη αιτία η οποία οδηγεί τους ιδιοκτήτες στην εγκατάλειψη του ζώου ή ακόμη και στην ευθανασία (Salman et al. 2000).

Μία από τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες που ένας κτηνίατρος μπορεί να προσφέρει στους εν δυνάμει πελάτες του είναι να τους βοηθήσει να επιλέξουν το κατοικίδιο εκείνο με το οποίο θα μπορέσουν να συμβιώσουν αρμονικά, ανάλογα με το σπίτι και τις συνθήκες ζωής τους. Αρκετοί όμως κτηνίατροι νιώθουμε αμήχανα να δώσουμε συμβουλές στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες για το τι ζώο να προμηθευτούν και περιοριζόμαστε σε ιατρικές, διατροφικές και ζωοτεχνικές συμβουλές.

Η απόκτηση ενός ζώου είναι μια συναισθηματική διαδικασία και όπως κάθε κτηνίατρος μπαίνει στη θέση των ιδιοκτητών, συμπάσχει με τους ιδιοκτήτες, για να δώσει τις κατάλληλες ιατρικές συμβουλές, έτσι και στην επιλογή του ζώου οφείλει να τους βοηθήσει να επιλέξουν το κατάλληλο κατοικίδιο, γάτα ή σκύλο, βάσει της φυλής, ηλικίας, φύλο, συμπεριφοράς ζώου. Π.χ. Ποιο κατοικίδιο θα ήταν καλύτερο για μια οικογένεια με παιδιά χωρίς προηγούμενη εμπειρία με ζώα και ποιο για μια ηλικιωμένη κυρία που μένει μόνη της;

Είδος ζώου. Σκύλος, γάτα, κουνέλι ή άλλο κατοικίδιο;

Η πρώτη ερώτηση προς τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες είναι τι ζώο σκέφτονται να αποκτήσουν. Το είδος του ζώου που είναι κατάλληλο για τον καθένα εξαρτάται από το χρόνο και το χώρο που διαθέτουν, τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν για τη φροντίδα του ζώου και τις συνθήκες ζωής τους, π.χ. ώρες εκτός σπιτιού, δραστηριότητες κ.α. Περιγράφοντας τις ανάγκες που έχει κάθε ζώο στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες, π.χ. για άσκηση, φροντίδα, βόλτες για ούρηση/αφόδευση, περιποίηση τριχώματος, βοηθούνται να υιοθετήσουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Π.χ. ίσως για κάποιους ιδιοκτήτες χωρίς ελεύθερο χρόνο που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα σκύλο, να ήταν προτιμότερο να αποκτήσουν μια γάτα ή ίσως ένα κουνέλι, που απαιτεί λιγότερη περιποίηση και διαθέσιμο χρόνο.

Φυλή ζώου. Καθαρόαιμο ή Hμίαιμο;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πηγές πληροφοριών, π.χ. βιβλία, ιστοσελίδες που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής, μπορεί όμως να υπάρξει μεγάλη ποικιλομορφία μεταξύ ατόμων διαφορετικής γενετικής γραμμής, οικογένειας, ατόμων από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ή ακόμα και μεταξύ ατόμων από την ίδια τοκετοομάδα. Ως κτηνίατροι οφείλουμε να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία είναι πιο προβλέψιμα για κάθε φυλή, π.χ. τάση για προστασία στις φυλές φύλαξης, νιαούρισμα στις γάτες Σιάμ και τάση για κυνήγι στις ποιμενικές φυλές σκύλων. Αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τον χαρακτήρα ενός ζώου από τη φυλή του και μόνο, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά κάθε φυλής, τα οποία μπορεί να είναι ανεπιθύμητα από τους ιδιοκτήτες και σχετικά με τα οποία πρέπει να ενημερωθούν, π.χ. ζώα που έχουν τάση για έντονη σιελόρροια, τάση να ροχαλίζουν ή να μαδάνε.

Τα θέματα που πρέπει να τεθούν σχετικά με την επιλογή φυλής είναι:

  1. Αν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν καθαρόαιμο ζώο ή ημίαιμο.
  2. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες που εξυπηρετεί κάθε φυλή, π.χ. κυνήγι, φύλαξη.
  3. Κληρονομικά προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς που πιθανόν περιγράφονται σε κάποιες φυλές.
  4. Αν η επιθυμητή από τους ιδιοκτήτες φυλή είναι κατάλληλη για το σπίτι τους, τις συνθήκες ζωής τους και τις προσδοκίες τους.
  5. Πιθανοί περιορισμοί των ιδιοκτητών για την απόκτηση συγκεκριμένων φυλών.

Με την επιλογή ενός ημίαιμου ζώου από ένα καταφύγιο μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ζώο να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή ή και να σωθεί από την ευθανασία, ενώ παράλληλα το κόστος απόκτησής του είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Τα ημίαιμα ζώα έχουν, τουλάχιστον θεωρητικά, γενετικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα καθαρόαιμα, καθώς η γενετική ποικιλομορφία τους και η φυσική επιλογή, η δύναμη της φύσης να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης των προβληματικών γονιδίων- τείνει να μειώσει τυχόν γενετική προδιάθεση για προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς, η οποία απαντά συχνότερα στα καθαρόαιμα ζώα [2].

Από το φαινότυπο, την εμφάνιση ενός ημίαιμου σκύλου, είναι αδύνατο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τους γονείς/συγγενείς του ζώου, όσο μεγάλη εμπειρία και αν έχει ο εκτιμητής από σκύλους. Σε πρόσφατη μελέτη, στην οποία οι ερευνητές έδειξαν σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τους σκύλους φωτογραφίες ημίαιμων ζώων και τους ρώτησαν τη γνώμη τους για το τι φυλή είναι το κάθε ζώο, βρέθηκε πως οι απαντήσεις των ειδικών δε συμφωνούσαν με τα αποτελέσματα από την ανάλυση DNA, με αποτέλεσμα να καταλήξουν oι ερευνητές στο ότι όση εμπειρία και αν έχει κάποιος, είναι σχεδόν αδύνατο να «μαντέψει» με επιτυχία το γενετικό υπόβαθρο ενός ημίαιμου ζώου [3]. Προσοχή, λοιπόν, πριν βγάλουμε συμπέρασμα για την καταγωγή κάποιου ημίαιμου ζώου!

Τι γίνεται όμως όσον αφορά τα καθαρόαιμα ζώα; Η επιλογή ενός καθαρόαιμου σκύλου μέσα από τις πάνω από χίλιες φυλές που υπάρχουν δεν είναι εύκολη και κάθε κτηνίατρος δεν μπορεί να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά όλων των φυλών. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να αποφασίσουν κάποιες συγκεκριμένες φυλές που τους ενδιαφέρουν και μετά να κλείσουν συμβουλευτικό ραντεβού με τον κτηνίατρό τους. Με αυτόν τον τρόπο ο κτηνίατρος θα μπορεί να ερευνήσει διεξοδικά τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων φυλών και να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες πάνω σε:

  1. Φυσικά χαρακτηριστικά και ανάγκες κάθε φυλής
  2. Λειτουργικότητα της φυλής, με ποιο σκοπό ιστορικά εξελίχθηκε η συγκεκριμένη φυλή
  3. Πιθανή γενετική προδιάθεση για προβλήματα υγείας
  4. Χαρακτηριστικές συμπεριφορές της φυλής
  5. Προβλήματα συμπεριφοράς που πιθανόν να έχουν περιγραφεί για τη συγκεκριμένη φυλή, π.χ. επαναλαμβανόμενες περιστροφές γύρω από τον εαυτό τους στα Bull Terriers.

Ηλικία Ζώου. Ενήλικο ή νεαρό;

Κουταβάκια νεότερα των 3 μηνών και γατάκια μικρότερα των 9 εβδομάδων κοινωνικοποιούνται και προσαρμόζονται ευκολότερα σε ένα νέο περιβάλλον. Τα νεαρά ζώα συνήθως είναι πιο εύκολο να υιοθετηθούν από ένα σπίτι που έχει ήδη άλλα κατοικίδια. Ας έχουμε όμως υπόψιν μας ότι τα νεαρά ζώα θέλουν μεγαλύτερη φροντίδα και διαθέσιμο χρόνο για να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτυχθούν σωστά. Έχει περιγραφεί πως ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού είναι πιο συχνός στις νεαρές γάτες, παρά στις ενήλικες, γεγονός το οποίο ίσως αποτελεί πρόβλημα για κάποιους ιδιοκτήτες, π.χ. ηλικιωμένους ή οικογένειες με μικρά παιδιά [4].

Τα ενήλικα ζώα μπορεί ήδη να ξέρουν πώς να συμβιώνουν αρμονικά σε ένα σπίτι, π.χ. να μένουν μόνα τους στο σπίτι, ο τρόπος παιχνιδιού τους να είναι πιο αποδεκτός, αλλά σε περίπτωση που δεν έχουν μάθει να συμβιώνουν αρμονικά με ανθρώπους ή και άλλα ζώα, η προσαρμογή τους μπορεί να επιφέρει αρκετές δυσκολίες στους ιδιοκτήτες τους.

Αρσενικό ή Θηλυκό, στειρωμένο ή αστείρωτο;

Τα αρσενικά ζώα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά και έχουν την τάση να «μαρκάρουν» περισσότερο, να «ιππεύουν» και επιπλέον να αυνανίζονται. Η στείρωση μειώνει την τάση για την εκδήλωση σεξουαλικών συμπεριφορών, αλλά δεν τις εξαφανίζει. Σε σκύλους εργασίας -αφορά και σκύλους που λαμβάνουν μέρος σε κυνήγι- έχει βρεθεί πως η στείρωση δεν επηρεάζει τις ικανότητές τους [5].

Η στείρωση αρσενικών γατών ελαττώνει την έντονη μυρωδιά του ούρου, και μειώνει τη συχνότητα συμπεριφορών σχετικών με την αναπαραγωγή, όπως οι διαμάχες μεταξύ αρσενικών κατά την περίοδο του οίστρου του θηλυκού, το «μαρκάρισμα» και η τάση να φεύγουν από το σπίτι. Παρόλα αυτά, επειδή ο σεξουαλικός διμορφισμός του εγκεφάλου πραγματοποιείται κατά την εμβρυική φάση της ζωής, πριν τη γέννηση, κάποιες συμπεριφορές σχετικά με την αναπαραγωγή μπορεί να εκδηλώνονται και μετά τη στείρωση. Για παράδειγμα, το 10% των στειρωμένων θηλυκών γατών και το 5% των στειρωμένων αρσενικών γατών θα συνεχίζουν να «μαρκάρουν» με ούρο και μετά τη στείρωσή τους [6].

Παρόλα τα αποδεδειγμένα οφέλη της στείρωσης στην υγεία των ζώων και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους [7], δεν είναι ακόμη σαφείς οι συνέπειες της στείρωσης στη συμπεριφορά των ζώων. Κάποιες μελέτες έδειξαν ότι η επιθετικότητα μειώνεται με τη στείρωση, ενώ άλλες μελέτες ότι η επιθετικότητα δεν επηρεάζεται από τη στείρωση ή ακόμη και αυξάνεται σε κάποιες περιπτώσεις. Βάσει των μέχρι τώρα ερευνών, η στείρωση δεν ενδείκνυται για την αλλαγή της συμπεριφοράς του ζώου, εφόσον η συμπεριφορά αυτή δεν είναι σχετική με την αναπαραγωγή του ζώου, αλλά για την πρόληψη ιατρικών προβλημάτων και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους.

Ζώο από Καταφύγιο, Εκτροφέα ή Pet-shop;

Τα καλύτερο μέρος για να προμηθευτεί κανείς ένα καθαρόαιμο ζώο είναι ο εκτροφέας με καλή φήμη, αν και πολλά καταφύγια ζώων πλέον αποτελούν καλή επιλογή και για καθαρόαιμα ζώα. Αν τα κουταβάκια και τα γατάκια προέρχονται από εκτροφέα, ο αγοραστής μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει αν είχαν την κατάλληλη φροντίδα και την απαραίτητη για την κοινωνικοποίησή τους επαφή με ανθρώπους και πιθανόν άλλα ζώα, π.χ. αν ζούσαν μέσα στο σπίτι με συχνή ανθρώπινη επαφή ή έξω από το σπίτι σε κλουβιά, και παράλληλα να αξιολογήσει την υγεία και τη συμπεριφορά των γονιών. Στις γάτες συγκεκριμένα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως χαρακτηριστικά όπως η αυτοπεποίθηση, η ανοχή στα ανθρώπινα χάδια και ίσως και η φιλικότητα προς τους ανθρώπους σχετίζονται περισσότερο με τα γονίδια του πατέρα και όχι της μητέρας [8]. Συνεπώς, για τις γάτες, όπου αυτό είναι δυνατόν, η παρατήρηση και η αξιολόγηση του πατέρα μπορεί να αποδώσει σημαντικές πληροφορίες για το χαρακτήρα των απογόνων του.

Καθαρόαιμοι σκύλοι από pet-shops ή καταφύγια έχουν άγνωστο ιατρικό ιστορικό και επιπλέον έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από αναπνευστικές και γαστρεντερικές νόσους [9]. Σχετικά με τη συμπεριφορά τους, έχει βρεθεί ότι σκύλοι που προέρχονται από pet-shops, σε σχέση μ’ αυτούς που προέρχονται απευθείας από εκτροφείς, εμφανίζουν συχνότερα προβλήματα επιθετικότητας προς ανθρώπους και άλλα ζώα, προβλήματα αποχωρισμού από τον ιδιοκτήτη τους, ούρησης και αφόδευσης μέσα στο σπίτι και εκδηλώνουν συχνότερα φοβίες [10].

Ιδανικά, το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το κουταβάκι ή το γατάκι πρέπει να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται στο περιβάλλον του μελλοντικού του σπιτιού και οι συγγενείς, γονείς και αδέρφια να έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί θετικά.

Δεν είναι απίθανο κάποια προβλήματα συμπεριφοράς να έχουν κάποια γενετική βάση, π.χ. κυνήγι της ουράς στα Γερμανικά Ποιμενικά ή επιθετικότητα στα English Cocker Spaniels, αν και για την πλήρη εκδήλωσή τους προϋποτίθεται συνήθως να συνυπάρχουν αρκετά ακόμη ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Ο ρόλος του κτηνιάτρου στην επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντικός και με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να προσφέρει τη συμβουλευτική αυτή υπηρεσία στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες, συσφίγγοντας έτσι τη σχέση κτηνιάτρου-ιδιοκτήτη και αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες μιας αρμονικής συμβίωσης μεταξύ του κατοικίδιου συντρόφου και του «ιδιοκτήτη» του.

Πηγή: www.diagnovet.gr (Χρήστος Η. Καραγιάννης Κτηνίατρος)

Εμβολιακό πρόγραμμα γάτας

Η συστηματική εφαρμογή του εμβολιακού προγράμματος έχει συμβάλει καθοριστικά στον έλεγχο των λοιμοδών νοσημάτων...

Περισσότερα...

Ιογενής Λευχαιμία της Γάτας (FeLV)

Η λευχαιμία της γάτας είναι διεθνώς μια από τις κύριες αιτίας λοίμωξης και θανάτου για τα συμπαθή αυτά κατοικίδια. Είναι λοιμώδης νόσος, σοβαρή, συχνή και ως επί το πλείστον χρόνιας μορφής. Συνήθης κατάληξη ο θάνατος του ζώου.

Περισσότερα...

Λοιμώδης περιτονίτιδα Γάτας (FIP)


Η Λοιμώδης Περιτονίτιδα της γάτας είναι ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα, που προκαλείται από κορωναϊό της γάτας. Δυστυχώς το νόσημα αυτό είναι μη θεραπεύσιμο και είναι από τα πολύ σοβαρά νοσήματα, που απειλούν τη ζωή της γάτας και τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αληθινή μάστιγα για τον αδέσποτο πληθυσμό των γατιών και όχι μόνο. Είναι θανατηφόρο νόσημα και η παθογένεια του σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

ΠρομηθευτήςΚτηνιατρικά Φάρμακα195
Αντιπαρασιτικά120
Ενδο-εξωπαρασιτοκτόνα6
Ενδο-εξωπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς6
Ενδοπαρασιτοκτόνα43
Ενδοπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς43
Ενδοπ/κτόνα σε πάστα ζώων συντροφιάς10
Ενδοπ/κτόνα χάπια ζώων συντροφιάς18
Ενδοπ/κτόνα σε αμπούλες ζώων συντροφιάς15
Εξωπαρασιτοκτόνα71
Εξωπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς71
Εξωπ/κτόνα διάλυσης ζώων συντροφιάς3
Εξωπ/κτόνα περιλαίμια ζώων συντροφιάς12
Εξωπ/κτόνα σε αμπούλες ζώων συντροφιάς48
Εξωπα/κτόνα Spray ζώων συντροφιάς8
Βιταμίνες- Μέταλλα-Ιχνοστοιχεία64
Βιταμινούχα-Μικρών Ζώων25
Βιταμινούχα-Νερού21
Βιταμινούχα-Τροφής18
Ωδικών Πτηνών - Εξωτικών Ειδών11
Αξεσουάρ Ζώων282
Αξεσουάρ Ιπποειδών146
Σέλες9
Σαμάρια7
Κεφαλαριές | Γιουλάρια7
Σακίδια5
Προστερνίδια1
Αρτάνες1
Ηνία5
Πεταλώματος Είδη26
Υπονούρια | Πουρίδες2
Στομίδες4
Έποχα7
Αναβολείς1
Περιποίησης Είδη28
Σχοινιά3
Ένδυσης&Προστασίας Είδη12
Περιλαίμια7
Διακοσμητικά Είδη3
Αξεσουάρ Σαμαριών10
Μαστίγια2
Καπίστρι5
Πλήρες Σετ Αλόγου1
Αξεσουάρ Αιγοπροβάτων21
Κουδούνια - Λουριά13
Ζωοτεχνικά Εργαλεία8
Αξεσουάρ Κατοικιδίων27
Κλουβιά Μεταφοράς9
Σπιτάκια4
Παιχνίδια10
Αξεσουάρ περιποίησης στόματος/δέρματος2
Πιάτα2
Αξεσουάρ πτηνών.35
Αξεσουάρ κουνελίων3
Αξεσουάρ χοιρών3
Αξεσουάρ μηρυκαστικών6
Αξεσουάρ ωδικά πτηνά & περιστέρια4
Αξεσουάρ Ψαριών11
Διακοσμητικά Ενυδρείων9
Ενυδρεία2
Ενώτια10
Αξεσουάρ Βοοειδών1
Κουρευτικές Μηχανές15
Τροφές Ζώων130
Τροφές Σκύλου53
Τροφές Σκύλου Puppy/Junior (κουταβιών/νεαρών σκύλων)10
Τροφές Σκύλου Ενέργειας13
Τροφές Σκύλου Συντήρησης6
Τροφές Σκύλου Ειδικές10
Λιχουδιές - Κόκκαλα14
Τροφές Γάτας23
Τροφές για Γατάκια (Kitten/babycat)3
Τροφές Γάτας Συντήρησης10
Τροφές Γάτας Ειδικές7
Λιχουδιές Γάτας3
Τροφές Ψαριών5
Συμπληρώματα Διατροφής - Γάλατα παραγωγικών ζώων15
Γάλατα ζώων συντροφιάς5
Τροφές Αλόγου20
Συμπληρώματα Διατροφής18
Σύνθετες Τροφές1
Απλές Τροφές1
Τροφές για Χελώνες & ερπετά3
Τροφές για μικρά ζώα4
Τροφές για Πουλιά & πτηνά1
Συμπληρώματα Διατροφής - Ζώων συντροφιάς1
Λιπάσματα56
λιπάσματα κοκκώδη αζωτούχα Ν10
λιπάσματα κοκκώδη σύνθετα ΝΡΚ10
λιπάσματα κοκκώδη σύνθετα ΝΡ0
λιπάσματα υδατοδιαλυτά κρυσταλικά15
λιπάσματα υγρά10
λιπάσματα κοκκώδη διάφορα4
λιπάσματα βιολογικά6
λιπάσματα κοκκώδη φωσφορούχα P1
Φυτά496
Σπόροι471
Αγγούρι25
Αγγούρι κοντό8
Αγγούρι μακρύ17
Αγκινάρα3
Άνηθος2
Αντίδι2
Αρακάς6
Ατζούρι1
Βίκος10
Βλήτο1
Βρώμη2
Γκαζόν4
Γλυκάνισος0
Καλαμπόκι4
Κάρδαμο1
Καρότο3
Καρπούζι29
Κολοκύθι21
Κουκιά7
Κουνουπίδι21
Κρεμμύδι6
Κριθάρι2
Λάχανο20
Λειμώνια9
Μαϊδανός3
Μανιτάρια1
Μάραθο1
Μαρούλι31
Μελιτζάνα22
Μηδική13
Μπάμια1
Μπρόκολο9
Μπιζέλι4
Παντζάρι7
Πατάτα13
Πεπόνι19
Πιπεριά32
Πράσσο4
Ραδίκι5
Ρεβύθι3
Ρεπάνι8
Ρόκα1
Σέλινο2
Σελινόριζα2
Σέσκουλο1
Σιτάρι5
Σινάπι1
Σόργος5
Σπανάκι17
Τομάτα48
Τομάτα αυτοκλαδευόμενη19
Τομάτα αναρριχώμενη26
Τομάτα για βιομηχανική χρήση1
Φασόλι26
Φακελωτή ( μελισσόχορτο )1
Φακή1
Ηλίανθος5
Ελαιοκράμβη1
Σπορόφυτα κηπευτικών25
Σπορόφυτα αγγουριού υπαίθριου1
Σπορόφυτα αγγουριού θερμοκηπίου μακρύ2
Σπορόφυτα αγγουριού θερμοκηπίου κοντό1
Σπορόφυτα καρπουζιού7
Σπορόφυτα κολοκυθιού3
Σπορόφυτα κουνουπιδιού4
Σπορόφυτα λάχανου3
Σπορόφυτα μαρουλιού4
Σπορόφυτα μελιτζάνας0
Σπορόφυτα μπρόκολου0
Σπορόφυτα πεπονιού0
Σπορόφυτα πιπεριάς0
Σπορόφυτα τομάτας θερμοκηπίου αναρριχώμενη0
Σπορόφυτα τομάτας υπαίθρια αυτοκορυφολογούμενη0
Γεωργικά Φάρμακα491
Απολυμαντικά Εδάφους4
Απολυμαντικά σπόρων3
Εντομοελκυστικά1
Εντομοκτόνα75
Εντομοκτόνα βιολογικά6
Εντομοκτόνα έλαια5
Εντομοκτόνα-Ακαρεοκτόνα14
Εντομοκτόνα-Εδάφους-Νηματοδοκτόνα8
Εντομοκτόνα-Υγειονομικής Σημασίας55
Ζιζανιοκτόνα79
Μυκητοκτόνα139
Μυκητοκτόνα Βιολογικά4
Μυκητοκτόνα Εδάφους5
Ορμονούχα-ρυθμ.ανάπτυξης-φωτορυθμ.ουσίες8
Παγίδες Εντόμων Φυτών6
Ποντικοφάρμακα30
Σαλιγκαροκτόνα(κοχλιοκτόνα)5
Φερομονικές παγίδες για Tuta absoluta10
Παγίδες Λεπιδοπτέρων7
Παγίδες ελέγχου εντόμων: μύγες - σφήκες14
Παγίδες για Αφίδες - Θρίπες7
Συνεργιστικα ψεκαστικών διαλυμάτων.1
Μαστίχα Εμβολιασμού4
Αγροτικά Μηχανήματα553
Αλυσοπρίονα88
Αλυσοπρίονα Βενζίνης54
Αλυσοπρίονα ηλεκτρικά15
Αλυσοπρίονα ηλεκτρικά τηλεσκοπικά6
Αλυσοπρίονα τηλεσκοπικά7
Αλυσοπριόνων Εξαρτήματα2
Τροχιστικά Αλυσίδων2
Αντλητικά Συστήματα31
Αντλητικά Επιφανείας Βενζινοκίνητα19
Αντλητικά Επιφανείας Ηλεκτρικά Περιφερειακά3
Αντλητικά Επιφανείας Πετρελαιοκίνητα0
Αντλητικά Οξέων & Χημικών1
Αντλητικά Πυροσβεστικά (Υψηλού Μανομετρικού)6
Αντλητικά Υποβρύχια 12-24 Volt2
Αντλίες19
Αντλίες Υποβρύχιες7
Γεωτρύπανα10
Γεωτρύπανα για Τρακτέρ2
Ψεκαστικά Συγκροτήματα με Βυτία2
Γεωτρύπανα Μηχανοκίνητα1
Γεωτρύπανα Βενζινοκίνητα7
Γεννήτριες24
Γεννήτριες Βαλιτσάκια Αθόρυβες1
Γεννήτριες Βενζίνης15
Γεννήτριες Ελαιοραβδιστικών1
Γεννήτριες Πετρελαίου 1500 στροφές2
Γεννήτριες Πετρελαίου 3000 στροφές5
Γεννητριών Εξαρτήματα0
Θαμνοκοπτικά60
Θαμνοκοπτικά COMPI πολυμηχανήματα1
Θαμνοκοπτικά Βενζίνης34
Θαμνοκοπτικά ηλεκτρικά16
Θαμνοκοπτικών Εξαρτήματα9
Θρυματιστές15
Θρυματιστές Ηλεκτρικοί12
Θρυματιστές Βενζινοκίνητοι3
Κινητήρες5
Κινητήρες Βενζινης5
Κινητήρες Πετρελαίου0
Μηχανήματα για Γκαζόν4
Εξαερωτήρες Γκαζόν0
Εξαερωτήρες Γκαζόν Ηλεκτρικοί1
Σπορείς Γκαζόν0
Πιεστικα Συγκροτήματα7
Πιεστικών Συστημάτων Εξαρτήματα1
Σκαπτικά57
Σκαπτικά Ηλεκτρικά4
Σκαπτικά Μηχανοκίνητα43
Σκαπτικά Μοτοκαλιεργητές Χορτοκοπτικά4
Σκαπτικά Μοτοκαλιεργητές(Συρόμενες Φρέζες)6
Τρακτερ - Ελκυστήρες30
Μεταχειρισμένα Τρακτερ9
Παρελκόμενα Τρακτερ12
Φυσητήρες-Απορροφητήρες22
Απορροφητήρες φύλλων6
Φυσητήρες φύλλων11
Χλοοκοπτικά49
Χλοοκοπτικά Βενζίνης24
Χλοοκοπτικά Ηλεκτρικά19
Χλοοκοπτικά Τρακτέρ6
Ψαλίδια μπορντούρας23
Ψαλίδια μπορντούρας Βενζίνης7
Ψαλίδια μπορντούρας ηλεκτρικά14
Ψεκαστικά23
Ψεκαστικά Πλάτης Μηχανοκίνητα9
Ψεκαστικά Συγκροτήματα Ηλεκτροκίνητα1
Ψεκαστικά Συγκροτήματα Μηχανοκίνητα6
Ψεκαστικών Εξαρτήματα2
Ψεκαστικά Χειροκίνητα2
Φραχτοκόπτες3
Διαχωριστές κορμών6
Μηχανήματα Πολλαπλής Χρήσης16
Το σύστημα Kombi14
Βασικά Μηχανήματα Kombi4
Εργαλεία Kombi10
Το σύστημα Multi2
Κλαδοσυλλέκτες1
Πατάρια Τρακτέρ1
Εδαφοκαλύπτης1
Μύλοι Άλεσης Ηλεκτροκίνητοι2
Αεροσυμπιεστές(κομπρεσέρ)14
Αεροσυμπιεστών Εξαρτήματα3
Τρεϊλερ - Καρότσες15
ΤΡΕΪΛΕΡ ΑΛΟΓΟΥ2
ΤΡΕΪΛΕΡ -ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΕΣ9
ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ4
Παλετοφόροι - Περονοφόροι - Ερπυστριοφόροι3
Περονοφόροι1
Παλετοφόροι - Ερπυστριοφόροι2
Ποδήλατα247
Junior (Παδικά)44
Hardtail (MTB)53
Trekking (Aσφάλτου)21
City (πόλης)12
Cross Trekking (Εκτός δρόμου)11
Road Bilkes (Δρόμου)3
Freestyle (BMX)16
Fitness5
Suspension (Αναρτήσεων)11
Αξεσουάρ Ποδηλάτων66
Folding (αναδιπλούμενα)5
Cruisers Bikes0
Είδη Σπιτιού265
Ορείχαλκου - Μπρούτζου Είδη19
Γυάλινα Είδη71
Οργάνωση χώρου44
Αποθήκευση Εσωτερικού Χώρου30
Αποθήκευση Εξωτερικού Χώρου14
Οικιακές συσκευές105
Λάμπες - Λούξ14
Ψησταριές - Σούβλες4
Διακόσμησης είδη1
Συσκευές Απορρόφησης Υγρασίας7
Καθαριστικά Μόνωση & Επισκευές531
Στεγανωτικά-Μονωτικά59
Στεγάνωση-Μόνωση.23
1.Βελτιωτικά Κονιαμάτων.6
2.Τσιμεντοειδή Στεγανωτικά Συστήματα.6
3.Επαλεπτικά-Στεγανοποιητικά.4
4.Ασφαλτικά Εισή Οροφής και Στέγης.3
5.Θερμομονωτικά-Ηχομονωτικά.4
Προστασία Δαπέδων.14
2.Βαφές Δαπέδων.14
Επισκευαστικά.17
1.Σφραγιστικά-Συγκολλητικά-Επισκευαστικά.16
2.Υαλοπλέγματα-Υαλοταινίες-Γωνιόκρανα-Υαλούφάσματα Ιταλικού οίκου GAVAZZI.1
Ειδικά Χρώματα Βερνίκια.5
Χρώματα381
Εσωτερικές επιφάνειες94
Εξωτερικές επιφάνειες38
Ριπολίνες για Ξύλα25
Μεταλλικές επιφάνειες98
Προστασία Ξύλου & Πέτρας43
Βερνίκια & Συντηρητίκα Ξύλου Διαλύτη.36
Βερνίκια & συντηρητικά Ξύλου Νερού.5
Προστασία πέτρας.2
Ειδικές Εφαρμογές28
Σπρέι5
Τεχνικά Σπρέϊ2
Universal Σπρέι2
Μεταλλικά Σπρέι1
Υποστρώματα50
Εσωτερικών επιφανειών10
Εξωτερικών επιφανειών6
Μετάλλου30
Ξύλου4
Κόλλες19
Κόλλες γενικής χρήσης.4
Κόλλες κατασκευαστικές.4
Κόλλες στιγμής.3
Κόλλες εποξικές2
Κόλλες-ξυλόκολλες3
Κόλλες πλαστικών2
Ταινίες διπλής όψης.0
Διαφορές κόλλες.1
Θερμικές κόλλες.0
Σιλικόνες.0
Παρελκόμενα σιλικόνης0
Αφρός πολυουρεθάνης0
Ταινίες αρμών.0
Πιστολιά φυσιγγίων.0
Καθαριστική αλοιφή χεριών.0
Προϊόντα κατά της υγρασίας.0
Είδη Καθαρισμού56
Mαρμάρων & Πέτρας5
Κεραμικών-πλακιδίων3
Τζακιού2
Κουζίνας-μπάνιου4
Ξύλου-δέρματος4
Αυτοκινήτου1
Υδραυλικών6
Ειδικά προιόντα10
Πισίνας21
Νανοτεχνολογίας είδη11
Ναυτιλιακά5
Εργαλεία κήπου366
Πότισμα114
Αυτόματο Πότισμα12
Πιστόλια ποτίσματος11
Ποτιστικά Μπεκ11
Σετ ποτίσματος6
Ποτίσματος εξαρτήματα25
Λάστιχα νερού30
Μάνικες10
Γάντια Εργασίας45
Μπότες-Μποτάκια-Σαμπό9
Επιγονατίδες2
Ψεκαστήρες38
Ποτιστήρια1
Ψεκαστήρων Ανταλλακτικά16
Εμβολιαστήρια.14
Πριόνια Κλαδέματος15
Κομποστοποίησης είδη3
Δετικό μηχάνημα7
Διανομεας σπορων-λιπασματος2
Δοχεία πλαστικά2
Θηκές11
Έτοιμη Λίμνη3
Σκαλιστήρια3
Φτυαράκια1
Ψαλίδι γκαζόν2
Ψαλίδια Κλαδέματος73
Ψαλίδια κλαδέματος ενός χεριού38
Εργαλεία ακονίσματος5
Αξεσουάρ Κλαδέματος10
Ηλεκτρικά ψαλίδια5
Αεροψάλιδα & Ψαλίδια απολύμανσης4
Ψαλίδια κλαδέματος δύο χεριών11
Κουβάς- Καρότσι μεταφοράς5
Εργαλεία Μπαταρίας102
Γωνιακοι τροχοί5
Δισκοπρίονα1
Δραπανοκατσάβιδα12
Δραπανοκατσάβιδα Κρουστικά10
Εξαρτήματα Εργαλείων12
Κατσαβίδια3
Κατσαβίδια Παλμικά1
Σέγες2
Σπαθόσεγες2
Φακοί15
Αεροσυμπιεστής4
Πιστόλι Κόλλας1
Πιστόλι Σιλικόνης1
Μπαταρίες1
Ηλεκτρικά Εργαλεία117
Δισκοπρίονα Μετάλλων Επαγγελματικά1
Δισκοπρίονα Μετάλλων Φορητά1
Δράπανα Κολωνάτα1
Ηλεκτροκόλλησης αξεσουάρ1
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Inverter4
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Ηλετροδίου3
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Σύρματος Mig1
Κόφτες Πλακιδίων-Μαρμάρου1
Λειαντήρες2
Παγκοπρίονα Ξύλου1
Παλάγκα Ηλεκτρικά4
Πιστολέτα Κρουστικά -Περιστροφικά1
Πιστολέτα Πνευματικά4
Πιστολέτα Σκαπτικά-Κατεδαφιστικά3
Πιστόλια Θερμού Αέρα5
Πλάνες2
Πλάνες Ξεχονδριστήρες Γωνιάστρες1
Πολυεργαλεία Ηλεκτρικα4
Ρούτερ2
Ρούτερ Επιτραπέζιο1
Σέγες9
Τριβεία Παλμικά9
Τριβεία Τοίχου2
Τροχοί Γωνιακοί8
Τροχοί Δίδυμοι Πάγκου2
Σπαθοσέγες2
Φαλτσοπρίονα1
Φορτιστές Μπαταριών2
Δράπανα Ηλεκτρικά12
Πάγκοι Εργασίας2
Δισκοπρίονα Ηλεκτρικά2
Εργαλεία αέρος2
Μετάλλου Τρυπάνια1
Πυρογράφοι - Κολλητήρια6
Κατσαβίδια Ηλεκτρικά3
Θέρμανση73
Σόμπες Ξύλου από Χάλυβα10
Σόμπες Ξύλου από Μαντέμι10
Κουζίνες ξύλου από Χάλυβα12
Κουζίνες ξύλου από Μαντέμι5
Σόμπες Ξύλου εμαγιέ3
Κουζίνες ξύλου εμαγιέ1
Σόμπες - Κασέτες Ξύλου με λέβητα5
Αξεσουάρ Σόμπας και Τζακιού17
Θερμάστρες υγραερίου - αερόθερμα4
Συλλογή ελαιοκάρπου64
Ελαιόπανα & Ελαιόδιχτα18
Ελαιοραβδιστικά13
Ελαιοραβδιστικών Γεννήτριες10
Απορροφητήρες ελιάς3
Σκαντζόχοιροι & Χτένια8
Μεταφοράς Ελαιοκάρπου3
Σακκιά Ελαιοκάρπου0
Τροφοδοτικά 220-12 V3
Κοσκίνες για ελιές3
Ντέμπλες χειρός3
Οινοποίηση - Ελαιουργία77
Οινοποίησης Μηχανήματα20
Δεξαμενές - Δοχεία25
Αποθήκευση Οίνου9
Βαρέλια Πλαστικά12
Όργανα Ελέγχου8
Πρόσθετα Οινοποίησης3
Τυροκομίας εξοπλισμός41
Μελισσοκομικά Είδη15
Εργαλεία Χειρός και αξεσουάρ7
Μηχ.Καθαριότητας38
Ατμοκαθαριστές1
Πλυστικά Ηλεκτρικά25
Πλυστικά Μηχανοκίνητα4
Αξεσουάρ Πλυστικών2
Σκούπες Ηλεκτρικές6
Δομικά Μηχανήματα10
Αρμοκόφτες4
Ελικόπτερα (Λειαντήρες)1
Μπετονιέρες0
Μπετονιέρες για Τρακτέρ0
Μπετονιέρες Ηλεκτρικές3
Εργαλεία οικοδομής2
Εργαστηριακός Εξοπλισμός18
Χημικές Ουσίες6
Άρμεξης Εξοπλισμός9
Όργανα Μέτρησης15
Αυτοκινήτου αξεσουάρ17
Δερμάτινα Χειροποίητα10
Είδη Κάμπινγκ38
Σκηνές - Σκίαστρα9
Υπνόσακοι4
Εξοπλισμός Παραλίας19
Προστασίας Είδη6
Σωλήνες/Λάστιχα3
Λάστιχα αέρα3
Αλουμινίου Είδη6
Ένδυση εργασίας38
Γάντια Εργασίας20
Υποδήματα Εργασίας2
Στολές Εργασίας16
Αγροτκά Φύλλα Κάλυψης13
Θερμοκουρτίνες1
Κάλυψης θερμοκηπίου6
Γραμμικής Καλυψης2
Εδαφοκάλυψης2
Υδροπονίας & Στεγανοποίησης1
Ενσίρωσης1
Απώθηση Ζώων136
Τρωκτικά41
Μύγες - Σφήκες - Κουνούπια51
Γάτες - Σκύλοι1
Πουλιά1
Μυρμήγκια - Κατσαρίδες18
Φίδια11
Ειδικές παγίδες3
Ξυλοφάγα έντομα και μύκητες5
Ηλεκτρικοί φράχτες5
Λευκοσιδηρουργίας Είδη1
Ζεόλιθος2

Εξυπηρέτηση Πελατών

Μαζί μας

Like us on FacebookFollow us on TwitterSubscribe to our VideosΔημοσιεύσεις στο Issuu

Ακολουθήστε μας