Το καλάθι σας

[ ... ] τεμάχια
Ταμείο


Εμφάνιση Καλαθιού

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

   

Ποιοι είμαστε

Ταυτότητα Αγροτικής Στέγης

Η Αγροτική Στέγη έχει Όνομα και Παράδοση στην εξυπηρέτηση των πελατών από το 1987

Στο κατάστημα μας ένας χημικός, ένας φυσικός, μία κτηνίατρος, ένας γεωπόνος πανεπιστημίου, δύο τεχνολόγοι γεωπόνοι, ένας τεχνολόγος ζωικής παραγωγής, ένας μηχανικός, ένας υδραυλικός, ένας χειριστής αγροτικών μηχανημάτων και πολλοί άλλοι εκπαιδευμένοι συνεργάτες είναι στη διάθεση των πελατών για την πληρέστερη εξυπηρέτησή τους.

αναλυτικά

Που Βρισκόμαστε

Η Αγροτική Στέγη στο Gmaps

Το κατάστημα της Αγροτικής Στέγης στεγάζεται στην καρδιά της Λέσβου, στη φιλόξενη πόλη της Καλλονής.

Η διεύθυνση μας είναι:

"Καλλονή Λέσβου Τ.Κ 81107"

χάρτης

Επικοινωνία

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Κατάστημα Καλλονής

22530 29270 - 24100 - 23275

Fax: 22530 23741

Υποκατάστημα Λάρσος

22510 93000

Fax: 22510 93032

Email επικοινωνίας

info@agrotikistegi.gr

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας

Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνείστε με τον Διαχειριστή του agrotikistegi.gr

Είμαι ήδη Πελάτης

Νέος Πελάτης

Για βοήθεια καλέστε: 22530 24100 & 23275

YOUAH Αγροτική Στέγη » Χρήσιμα Άρθρα » Καταπολέμηση επιβλαβών ζώων

Καταπολέμηση Επιβλαβών ζώων και παρασίτων

Αντιμετώπιση ψύλλων

E-mail Εκτύπωση PDF
psilos_1 
Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα (επιστήμονες χρησιμοποιούν και τον όρο Αφανίπτερα(. Είναι εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα ζώα και καταπολεμούνται με εντομοκτόνα και άλλους τρόπους.
Χαρακτηριστικό των ψύλλων είναι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η επιμονή τους, που τους καθιστά δύσκολους στην καταπολέμηση τους. Η δράση τους γίνετε αντιληπτή από τα ενοχλητικά και ερεθιστικά τσιμπήματα τους. Είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά νοσήματα στο σκύλο, τη γάτα αλλά και τον άνθρωπο και στο να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.
Βιολογικός Κύκλος των Ψύλλων
Ο βιολογικός κύκλος των ψύλλων μπορεί να διαρκέσει έως και 2 έτη. Τα αυγά και οι νύμφες μπορούν να μείνουν αδρανή για πολλούς μήνες και να δραστηριοποιηθούν εφόσον υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες, υποψήφιοι ξενιστές. 
kyklos_psilon1
Αυγά
Οι θηλυκοί ψύλλοι έχουν την δυνατότητα να εναποθέτουν αυγά όσο τρέφονται με αίμα. Είναι ικανές να γεννήσουν μέχρι και 50 αυγά την ημέρα και τα εναποθέτουν πάνω στον ξενιστή τους (σκύλο ή γάτα). Κατά μέσο όρο ένας θηλυκός ψύλλος ζει μέχρι 14 ημέρες. Με ένα σύντομο υπολογισμό, διαπιστώνουμε πως μπορεί να γεννήσει περίπου 700 λευκά, ωοειδή και λεία αυγά. Τα αυγά αυτά είναι σχετικά βαριά και πέφτουν πολύ εύκολα από τα ζώα όταν αυτά τιναχθούν. Με αυτό τον τρόπο εξαπλώνονται στο δάπεδο του χώρου όπου ζει το κατοικίδιο.
Προνύμφες
Υπό ευνοϊκές συνθήκες μέσα σε 1 -2 ημέρες (σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί και περισσότερο) τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες. Οι προνύμφες είναι λεπτή, κιτρινωπή, τριχωτή και σκωληκοειδής και βρίσκονται συχνά σε ρωγμές του πατώματος, χαλιά, μοκέτες και κλινοσκεπάσματα ζώων. Όταν είναι νεαρές είναι περίπου 1.5 mm. Όταν ωριμάσει, μπορεί να φτάσει και τα 5 mm σε μήκος. Δεν έχουν μάτια, ούτε πόδια αλλά έχουν σαγόνια για να τρέφονται. Κινούνται χρησιμοποιώντας τις τρίχες του σώματος τους και τρέφονται με οργανικά υπολείμματα, όπως τα σωματίδια τροφής και τα περιττώματα ψύλλων και με νεκρά έντομα ή και με αυγά ταινιών. Προτιμούν ένα σκοτεινό, υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν και κατά διαστήματα ρίχνουν το δέρμα τους. Οι ψύλλοι περνούν από τρία στάδια προνύμφης και έχουν αναπτυχθεί πλήρως μέσα σε 8 έως 24 ημέρες και μεταμορφώνονται σε νύμφες. Ωστόσο, το στάδιο της προνύμφης μπορεί να παραταθεί για πάνω από 6 μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Νύμφες (χρυσαλλίδα)
Η προνύμφη προετοιμάζει ένα κουκούλι με την ενσωμάτωση σωματιδίων με τη χρήση σάλιου. Μέσα στο κουκούλι αυτό μεταμορφόνεται η νύμφη. Το κουκούλι είναι υπόλευκο, χαλαρό και έχει διάσταση 7 mm. Η νύμφη, αρχικά είναι κρεμ, και με το πέρασμα του χρόνου σκουραίνει σταδιακά σε ένα χρώμα καφετί. Η επιφάνεια τους είναι κολλώδης και καλύπτεται συνήθως από ακαθαρσίες και σκόνη. Τυπικά, το στάδιο της νύμφης διαρκεί από 5 έως 7 ημέρες, αλλά μπορεί να παραταθεί έως και 2 έτη κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Τα κουκούλια των ψύλλων μπορεί να βρεθούν σε χαλιά, κάτω από τα έπιπλα, και στα κρεβάτια των ζώων.
Ενήλικοι Ψύλλοι
Ο ενήλικος ψύλλος ζει έως 2 εβδομάδες και περιμένει μέσα στη νύμφη μέχρι να εμφανιστεί ο κατάλληλος ξενιστής και οι κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η διάρκεια ζωής του μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Οι Ενήλικες βγαίνουν από το κουκούλι τους και πηδούν στον ανυποψίαστο ξενιστή, όταν ανιχνεύει την παρουσία του, από τη θερμότητα του σώματος και από την κίνηση του που προκαλεί κραδασμούς. Για αυτό προσελκύεται από δονήσεις του εδάφους και από την παρουσία διοξειδίου του άνθρακα (το οποίο θεωρεί πως είναι σήματα ότι κοντά υπάρχει κάποιο ζώο).  Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μεγάλος αριθμός των ψύλλων επιτίθενται στους ανθρώπους όταν αυτοί επιστρέφουν στο σπίτι μετά από παρατεταμένες διακοπές. Από τη στιγμή που αναδύεται από τη νύμφη έχει περιθώριο περίπου μία εβδομάδα για να βρει και να απομυζήσει αίμα. Από εκεί και πέρα μπορούν να επιβιώσουν για αρκετές εβδομάδες μεταξύ των γευμάτων τους. Ο ενήλικοι ψύλλοι ενοχλούν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους όταν δεν υπάρχουν άλλοι προτιμώμενοι ξενιστές όπως γάτες και σκύλοι.
Πληθυσμός των ψύλλων
Από μελέτες παρατηρήθηκε ότι ο πληθυσμός των ψύλλων αποτελείται από:
αυγά (50%), προνύμφες (35%), νύμφες (10%) και μόνον κατά 5% από ενήλικους ψύλλους.
Για να αντιμετωπίσετε λοιπόν αποτελεσματικά τους ψύλλους είναι σημαντικό να θανατώνονται οι ενήλικοι ψύλλοι αλλά ακόμα σημαντικότερο να διακόπτεται η παραγωγή αυγών και το στάδιο της ενηλικίωσης τους.
Ευνοϊκό περιβάλλον
Οι συνθήκες ανάπτυξης των ψύλλων είναι η μέση θερμοκρασία στους 18-30 C και η υγρασία στο 70-80%. Έτσι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παρασιτικό φορτίο αλλά ο πληθυσμός των ψύλλων να αυξάνεται 6 εβδομάδες μετά την αύξηση της θερμοκρασίας.
Ο ξενιστής είναι η κύρια πηγή τροφής των ενήλικων ψύλλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενήλικο παράσιτο μπορεί να ζήσει πάνω στο ξενιστή ακόμα και μέχρι 100 ημέρες.
Αντιμετώπιση
1.ΡESGUARD ALPHA 5FL + DU DIM 15 SC
Δοσολογίες:
Για διάλυμα 5 λίτρων
• 80 cc Pesguard Alpha 5 FL
• 25 cc Du-dim 15SC
2.Καθολική διαβροχή (Ψεκασμός χωρίς να αφήνουμε κενά) των επιφανειών.
Απαιτούνται περίπου 20 λίτρα διαλύματος ανά 100 τμ επιφάνειας
( η δοσολογία αυτή διαφοροποιείται κάθε φορά από το εάν η επιφάνεια έχει
κοπριά ή είναι καθαρή) Α) Χαμηλή πίεση έως 2 bar στο ψεκαστήρα (ή ψεκαστικό μηχάνημα)
Β) Ψεκάζουμε πάντα κοντά στις επιφάνειες από απόσταση 15-20 εκατοστών
3.Ταυτόχρονη καταπολέμηση εκτός από της επιφάνειες και πάνω στα ζώα με τα
κατάλληλα εγκεκριμένα κτηνιατρικά σκευάσματα.
4.Καταπολέμηση των ψύλλων και σε άλλους πιθανούς ξενιστές-φορείς του χώρου όπως
σκυλιά και γάτες με τα κατάλληλα εγκεκριμένα κτηνιατρικά σκευάσματα.
5.Μυοκτονία του χώρου ( MURIBROM <Bromadiolone 0,005%> )
6.Επαναληπτική επέμβαση στις 20 ημέρες εάν χρειαστεί.
7. Για εσωτερικούς χώρους Pesguard S102 - 40ml/5lt νερό
Πηγή: www.dafnagro.gr

Απεντόμωση Στάβλων Κοπροσορών

E-mail Εκτύπωση PDF

stavloi

Μια συνταγή που χρησιμοποιείται για απαλαγή απο τα έντομα σε σταβλους,αποθήκες,υπονόμους, κοπροσωρούς, με ταυτόχρονη καταπολέμηση των προνυμφών αλλά και των ακμαίων εντόμων τους είναι:

Περισσότερα...

Καταπολέμηση ποντικών και αρουραίων

 

 

 

Γράφει ο Στρατής Μουφλουζέλλης (10/01/2012)

Οικιακός ποντικός                     

Τα ποντίκια(12-30gr. βάρος) έχουν εξαιρετικές αναπαραγωγικές ιδιότητες. Στις 35 ημέρες της ζωής τους ωριμάζουν και μεταφέρουν τα έμβρυα για 18 έως 21 ημέρες. Αν η θηλυκιά αποβάλει μπορεί να ξαναμεινει έγκυος μέσα σε 48 ώρες. Ο μέσος όρος των νεογνών είναι περίπου 6. Σε ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να παράγει μικρά κάθε 40 με 50 ημέρες. Τα ποντίκια ζουν συνήθως 15 - 18 μήνες.

Περισσότερα...

Κατασκευή ομαδικής παγίδας ποντικών

 

DIY-Mouse-Trap

 

              ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΠΟΝΤΙΚΩΝ/ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ

Τα παρακάτω βίντεο δείχνουν πως με απλά υλικά μπορούμε να παγιδεύσουμε ΟΜΑΔΙΚΑ πολλούς ποντικούς και αρουραίους.

Σαν  δόλωμα χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία φυστικοβούτυρο ή σοκολατίνα πάστα.

Περισσότερα...

Κοριοί- Εντοπισμός και καταπολέμηση

E-mail Εκτύπωση PDF
korioi1

Οι κοριοί είναι μικρά πεπλατυσμένα αιμομυζητικά άπτερα έντομα, μεγέθους 4-5 χιλ. Ανήκουν στην τάξη Hemiptera και οικογένεια Cimicidae. Υπάρχουν πολλά είδη κοριών, τα περισσότερα είναι παράσιτα πτηνών, μερικά παράσιτα νυχτερίδων και άλλα παράσιτα τρωκτικών. Τα δύο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα οποία μοιάζουν στην μορφολογία και βιολογία είναι:
Cimex lectularius L: Eίναι το μοναδικό είδος που απαντάται στην Ελλάδα.
Cimex hemipterus Fabr.: Απαντάται μόνο σε τροπικές περιοχές. 

Οι κοριοί ζουν ομαδικά σε ξηρούς στενούς και προστατευμένους χώρους, όπως κρεβάτια, ραφές και πτυχώσεις στρωμάτων, ραφές και θύσανοι μαξιλαριών και κουρτινών, κάτω από ταπετσαρίες, κάτω από πίνακες, κάτω από χαλιά, σε έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες, κομοδίνα), σε χαραμάδες, σχισμές και ρωγμές πατωμάτων, κάσες παραθύρων και θυρών, ηλεκτρικές μπρίζες και διακόπτες κ.λπ.. Στα μέρη αυτά αφήνουν και τα αυγά τους. Οι κοριοί παραμένουν κρυμμένοι την ημέρα και εξέρχονται μόνο το βράδυ για αναζήτηση τροφής.
Η διασπορά τους γίνεται πάντοτε με τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων (όπως έπιπλα, τραπέζια, κρεβάτια, στρώματα κ.λ.π.) και ποτέ με τον άνθρωπο.
Χώροι με μεγάλο πληθυσμό εντόμων, έχουν μια χαρακτηριστική οσμή ειδικά όταν δεν αερίζονται. Οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν υπόλοιπα αιμοσφαιρίνης μαύρου χρώματος μετά από κάθε αιμομύζηση και να δημιουργούν χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες, ενδεικτικό της παρουσίας τους σε ένα χώρο.

Οι κοριοί πλησιάζουν τον άνθρωπο μόνο για να μυζήσουν αίμα και να τραφούν, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του από το CO2 που εκλύει και μετά επιστρέφουν στις θέσεις που κρύβονται. Συνήθως κατά την διάρκεια της ζωής τους χρειάζονται πέντε γεύματα, συνήθως ένα ανά νυμφικό στάδιο.

Το θηλυκό γεννά κατά την διάρκεια της ζωής του συνολικά 200-500 αυγά χρώματος λευκοκιτρίνου σε ομάδες των 10-50 αυγών. Η εκκόλαψη των αυγών πραγματοποιείται σε 4-21 ημέρες ανάλογα με την θερμοκρασία, 7 ημέρες σε 25 οC, λιγότερες σε 27 οC . H μεταμόρφωσή τους είναι ατελής (ανήκουν στα ημιμετάβολα έντομα) και οι νύμφες μοιάζουν με τα τέλεια αλλά είναι μικρότερες σε μέγεθος. Έχουν δε πέντε (5) νυμφικά στάδια.
Ο χρόνος εξέλιξης του κοριού ( αυγό-νύμφη-ενήλικο) συμπληρώνεται σε 5-10 εβδομάδες. Η διάρκεια των νυμφικών σταδίων είναι συνήθως 5-8 εβδομάδες, η δε διάρκεια ζωής των ενηλίκων ξεπερνά το έτος. Οι κοριοί μπορούν να αντέξουν μεγάλα διαστήματα πείνας (μέχρι και 4 μήνες) που ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται και το φύλλο του εντόμου, επιμηκύνοντας έτσι τον βιολογικό κύκλο τους.
Οι κοριοί είναι ευαίσθητοι σε θερμοκρασίες κατώτερες των 15 οC και ανώτερες των 37 οC καθώς και σε υψηλή υγρασία. Θερμοκρασίες 44-45 οC είναι συνήθως θανατηφόρες.
Η υγειονομική σημασία των κοριών είναι περιορισμένη, δεν θεωρούνται ότι μεταφέρουν ασθένειες στους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι φυσικοί φορείς παθογόνων του ανθρώπου και των ζώων. Αυτό αποδίδεται κυρίως στη σύντομη επαφή και τη χρήση μόνο του ανθρώπου ως ξενιστή από το C. lectularius.
Στην Αφρική έχει καταγραφή μετάδοση του ιού της Ηπατίτιδας Β με τους κοριούς, όπως και πειραματικά έχουν μεταδοθεί παθογόνα της λέπρας, της λεϊσμανίασης (καλά-αζάρ) κ.λπ. 
Αντιμετώπιση: Επειδή οι κοριοί μπορούν να κρύβονται σε ασυνήθιστα και απρόβλεπτα σημεία, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να προηγείται συστηματική επιθεώρηση με μετακίνηση επίπλων, κρεβατιών κ.λπ. ανασήκωμα στρωμάτων , χαλιών, μοκετών, κ.λπ.
Η συστηματική χρήση ειδικών παγίδων ανίχνευσης κοριών (Bed bug detector), μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων. Μετά την διαπίστωση της παρουσίας τους, λαμβάνουμε τα παρακάτω μέτρα:

  • Συγκεντρώνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα, καλύμματα, κουρτίνες, κ.λπ. και αφού τα πλύνουμε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 49 οC, σε συνέχεια τα στεγνώνουμε σε θερμοκρασία άνω των 60 οC για χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών.
  • Χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα υψηλής απορροφητικότητος στα καταφύγια των κοριών για να απομακρύνουμε κοριούς και αλλεργειογόνους παράγοντες όπως τα αποχωρήματά τους.
  • Συλλέγουμε τους κοριούς που βλέπουμε ότι απέμειναν χρησιμοποιώντας κολλώδεις ταινίες.
  • Κλείνουμε με σιλικόνη σχισμές και ρωγμές σε πατώματα, τοίχους, κάσες, κ.λ.π που θεωρούμε καταφύγια κοριών.
  • Εφαρμόζουμε πρόγραμμα καταπολέμησης χρησιμοποιώντας:
α) Ειδικά εντομοκτόνα σε υπολειμματικό ψεκασμό με συνδυασμένη χρήση κατάλληλου προνυμφοκτόνου και ακμαιοκτόνου σκευάσματος (εάν επιτρέπεται ο συνδυασμός). Ψεκάζουμε προσεκτικά στις θέσεις που κρύβονται οι κοριοί. Τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα ψεκάζονται και κλείνονται σε ειδικές θήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα και πριν ξαναχρησιμοποιηθούν επιβάλλεται να καθαρίζονται προσεκτικά.
Χρήση καπνιστικών εντομοκτόνων και αερολυμάτων βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση των κοριών.
β) Ατοξικές μεθόδους :
1. Θερμική μέθοδο ‘THERMOKIL’, μία νέα ευέλικτη μέθοδος παραγωγής και χρήσης θερμότητας κατά των εντόμων. Η θερμική επεξεργασία ενός χώρου με εφαρμογή θερμοκρασίας 56 οC στο ψυχρότερο μέρος του για 20 λεπτά, επιτυγχάνει πλήρη καταπολέμηση των κοριών.
2. Κρυονική μέθοδο CRYONITE®, με ψεκασμό διοξειδίου του άνθρακα στα σημεία που συγκεντρώνονται οι κοριοί. Το μηχάνημα εφαρμογής CRYONITE με το ειδικά σχεδιασμένο ακροφύσιο και την υψηλή ταχύτητα εφαρμογής μετατρέπει  το υγρό CO2 σε μορφή ξηρού πάγου (χιονιού) με θερμοκρασία -78 οC, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο των εντόμων (στην περίπτωσή μας των κοριών).

Ξυλοφάγα έντομα - Σαράκι - Καταπολέμηση

E-mail Εκτύπωση PDF
SARAKI2                                      SARAKI

Τα ξυλοφάγα έντομα (σαράκια) είναι φυτοφάγα έντομα που στις διατροφικές τους συνήθειες περιλαμβάνουν την κατανάλωση ξύλου.

Τα ξυλοφάγα έντομα κατατάσσονται σε διάφορες τάξεις με ξεχωριστά μορφολογικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες σε ό, τι αφορά τη συμπεριφορά. Παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με τις προτιμήσεις στο ξύλο που προσβάλουν. Κάποια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες φυτών (φυλλοβόλλα, αειθαλή, ειδικές οικογένειες δέντρων) και άλλα έχουν ευρύτερο φάσμα. Επιπλέον, οι προτιμήσεις σχετίζονται με την κατάσταση του ξύλου (βαθμός αποσύνθεσης, σκληρότητα, ζωντανο και νεκρό ξύλο) και το μέρος του (εγκάρδιο ξύλο, σόμφο ή φλοιός).

Σε πολλά ξυλοφάγα έντομα παρατηρείται συμβιώση με προτόζωα ή βακτήρια. Τα τελευταία είναι εγκατεστημένα στο πεπτικό σύστημα των εντόμων και παράγουν κυτταρινάση, ένα ένζυμο απαραίτητο για τη διάσπαση της κυτταρίνης του ξύλου. Άλλα έντομα, όπως οι τερμίτες παράγουν τη δική τους κυτταρινάση. Μερικά είδη εντόμων τρέφονται με μύκητες, που διαβρώνουν το ξύλο και με τη δράση τους διασπείρουν τα σπόρια των μυκήτων σε μη προσβεβλημένα τμήματα του ξύλου.

Ξυλοφάγα κατοικημένων χώρων

Τα ξυλοφάγα κατοικημένων χώρων έχουν προσαρμοστεί σε ξηρό ξύλο (επεξεργασμένο) και οι στοές που δημιουργούν είναι άχρωμες, στεγνές και με πριονίδι. Αντίθετα, τα ξυλοφάγα που προσβάλλον το ξύλο των δέντρων σε εξωτερικούς χώρους έχουν προσαρμοστεί σε ξύλο με μεγαλύτερη υγρασία και οι στοές είναι άδειες, με καστανό χρώμα.

Κατηγορίες ξύλου

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ξύλου, το μαλακό και το σκληρό. Μαλακό είναι το ξύλο των κωνοφόρων, π.χ το έλατο ενώ σκληρό είναι το ξύλο των πλατύφυλλων, π.χ ευκάλυπτος. Μερικά ξυλοφάγα προτιμούν μόνο ξύλο που ανήκει στη μία κατηγορία ενώ κάποια άλλα δεν εμφανίζουν διαχωρισμό.

Η προσβολή του ξύλου εξαρτάται ακόμη από παράγοντες όπως η υγρασία, η χημική σύσταση, η προσβολή από μύκητες και η παρουσία πρόσθετων στοιχείων συντήρησης.

Κατηγορίες Ξυλοφάγων Εντόμων

Τα έντομα που προσβάλλουν το ξύλο ανήκουν κυρίως σε τρεις τάξεις, Κολεόπτερα, Υμενόπτερα και Ισόπτερα.

Κολεόπτερα: Πρόκειται για «σκαθαράκια». Είναι μεγάλη κατηγορία και περιλαμβάνει έντομα μικρού μεγέθους (περίπου 1 εκατοστό). Παρουσιάζουν προνυμφικό και νυμφικό στάδιο και προσβάλλουν διάφορα είδη ξύλου.

Υμενόπτερα: Εδώ ανήκουν τρεις κατηγορίες. Έντομα που μοιάζουν με σφήκες, έχουν έντονους χρωματισμούς και δύο ζεύγη πτερύγων. Ξυλοφάγες μέλισσες και ξυλοφάγα μυρμήγκια.

Ισόπτερα: Στην τάξη αυτή ανήκουν οι τερμίτες, που αλλιώς λέγονται και λευκά μυρμήγκια.

Μέθοδοι Καταπολέμησης

Για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι. Η επιλογή καθορίζεται από παράγοντες που αφορούν το είδος του εντόμου, τα χαρακτηριστικά του χώρου όπου βρίσκεται το προσβεβλημένο ξύλο και τις επικρατουσες περιβαλλοντικές συνθήκες (μέση θερμοκρασία και υγρασία).

Η αντιμετώπιση απαιτεί επιθεώρηση του χώρου από ειδικούς γεωπόνους και ειδική τεχνογνωσία.

Σημαντικότερες μέθοδοι είναι:

α. Υπολειμματική: Η μέθοδος αφορά στη χρήση ειδικών εντομοκτόνων σκευασμάτων, χαμηλής τοξικότητας για τον άνθρωπο και υψηλής υπολειμματικής δράσης (διάρκεια). Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα για εφαρμογές σε κατοικημένους χώρους. Η καταπολέμηση πραγματοποιείται με υπολειμματικούς ψεκασμούς και τη μέθοδο της ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης. Οι εκνεφώσεις γίνονται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (cold/thermalfogger), καλύπτουν το χώρο ολοκληρωμένα και μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής. Η μέθοδος εφαρμόζεται συχνότερα για την προληπτική αντιμετώπιση και δεν έχει κατασταλτικό χαρακτήρα.

β. Υποκαπνισμός: Η μέθοδος σχετίζεται με τη χρήση αέριων εντομοκτόνων σκευασμάτων με εξαιρετική διεισδυτικότητα, τα οποία σε κατάλληλη συγκέντρωση είναι τοξικά για όλα τα στάδια του εντόμου. Οι απεντομώσεις με υποκαπνισμό έχουν άμεσα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται σε εκτεταμένες και δύσκολες στην αντιμετώπισή τους προσβολές.

γ. Βιολογική Καταπολέμηση-Θερμική Επεξεργασία (HeatTreatment): Εναλλακτικά είναι δυνατό να εφαρμόσουμε μεθόδους μη τοξικής καταπολέμησης, όπως η θερμική επεξεργασία. Ειδικές συσκευές επιτυγχάνουνυψηλές θερμοκρασίες, με τη βοήθεια των οποίων εξοντώνονται όλα τα στάδια των εντόμων.

δ.Βιολογική Καταπολέμηση-Μέθοδος Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας:Σκοπός της μεθόδου είναι να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση O2 στον χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή αδρανούς αερίου, όπως του αζώτου (N2) ή διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η μέθοδος εφαρμόζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την καταπολέμηση σε σαράκι που προσβάλει ξύλινα αντικείμενα και ευπαθή έργα τέχνης.

ε. Εφαρμογή Σκευασμάτων Διαποτισμού: Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα μεεντομοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, που έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε βάθος στους πόρους του ξύλου. Η επικάλυψη πραγματοποιείται με μηχανικά μέσα ή με ειδικά ψεκαστικά μηχανήματα για την απεντόμωση μεγάλων χώρων

πηγή: http://www.greenguardia.gr

Τυφλοπόντικας

 

 

ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ (TALPA EUROPAEA)

Ο τυφλοπόντικας γενικά ζει σε περιοχές με υψόμετρο από 0 έως 1000 μέτρα, σε διάφορους τύπους εδαφών. Περνά σχεδόν όλη του τη ζωή σε υπόγειες στοές (Κύριες και Δευτερεύουσες) που κατασκευάζει ο ίδιος με σκοπό να παγιδεύει γαιοσκώληκες που είναι η αποκλειστική του τροφή.

Περισσότερα...

ΠρομηθευτήςΚτηνιατρικά Φάρμακα195
Αντιπαρασιτικά120
Ενδο-εξωπαρασιτοκτόνα6
Ενδο-εξωπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς6
Ενδοπαρασιτοκτόνα43
Ενδοπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς43
Ενδοπ/κτόνα σε πάστα ζώων συντροφιάς10
Ενδοπ/κτόνα χάπια ζώων συντροφιάς18
Ενδοπ/κτόνα σε αμπούλες ζώων συντροφιάς15
Εξωπαρασιτοκτόνα71
Εξωπαρασιτοκτόνα ζώων συντροφιάς71
Εξωπ/κτόνα διάλυσης ζώων συντροφιάς3
Εξωπ/κτόνα περιλαίμια ζώων συντροφιάς12
Εξωπ/κτόνα σε αμπούλες ζώων συντροφιάς48
Εξωπα/κτόνα Spray ζώων συντροφιάς8
Βιταμίνες- Μέταλλα-Ιχνοστοιχεία64
Βιταμινούχα-Μικρών Ζώων25
Βιταμινούχα-Νερού21
Βιταμινούχα-Τροφής18
Ωδικών Πτηνών - Εξωτικών Ειδών11
Αξεσουάρ Ζώων282
Αξεσουάρ Ιπποειδών146
Σέλες9
Σαμάρια7
Κεφαλαριές | Γιουλάρια7
Σακίδια5
Προστερνίδια1
Αρτάνες1
Ηνία5
Πεταλώματος Είδη26
Υπονούρια | Πουρίδες2
Στομίδες4
Έποχα7
Αναβολείς1
Περιποίησης Είδη28
Σχοινιά3
Ένδυσης&Προστασίας Είδη12
Περιλαίμια7
Διακοσμητικά Είδη3
Αξεσουάρ Σαμαριών10
Μαστίγια2
Καπίστρι5
Πλήρες Σετ Αλόγου1
Αξεσουάρ Αιγοπροβάτων21
Κουδούνια - Λουριά13
Ζωοτεχνικά Εργαλεία8
Αξεσουάρ Κατοικιδίων27
Κλουβιά Μεταφοράς9
Σπιτάκια4
Παιχνίδια10
Αξεσουάρ περιποίησης στόματος/δέρματος2
Πιάτα2
Αξεσουάρ πτηνών.35
Αξεσουάρ κουνελίων3
Αξεσουάρ χοιρών3
Αξεσουάρ μηρυκαστικών6
Αξεσουάρ ωδικά πτηνά & περιστέρια4
Αξεσουάρ Ψαριών11
Διακοσμητικά Ενυδρείων9
Ενυδρεία2
Ενώτια10
Αξεσουάρ Βοοειδών1
Κουρευτικές Μηχανές15
Τροφές Ζώων130
Τροφές Σκύλου53
Τροφές Σκύλου Puppy/Junior (κουταβιών/νεαρών σκύλων)10
Τροφές Σκύλου Ενέργειας13
Τροφές Σκύλου Συντήρησης6
Τροφές Σκύλου Ειδικές10
Λιχουδιές - Κόκκαλα14
Τροφές Γάτας23
Τροφές για Γατάκια (Kitten/babycat)3
Τροφές Γάτας Συντήρησης10
Τροφές Γάτας Ειδικές7
Λιχουδιές Γάτας3
Τροφές Ψαριών5
Συμπληρώματα Διατροφής - Γάλατα παραγωγικών ζώων15
Γάλατα ζώων συντροφιάς5
Τροφές Αλόγου20
Συμπληρώματα Διατροφής18
Σύνθετες Τροφές1
Απλές Τροφές1
Τροφές για Χελώνες & ερπετά3
Τροφές για μικρά ζώα4
Τροφές για Πουλιά & πτηνά1
Συμπληρώματα Διατροφής - Ζώων συντροφιάς1
Λιπάσματα56
λιπάσματα κοκκώδη αζωτούχα Ν10
λιπάσματα κοκκώδη σύνθετα ΝΡΚ10
λιπάσματα κοκκώδη σύνθετα ΝΡ0
λιπάσματα υδατοδιαλυτά κρυσταλικά15
λιπάσματα υγρά10
λιπάσματα κοκκώδη διάφορα4
λιπάσματα βιολογικά6
λιπάσματα κοκκώδη φωσφορούχα P1
Φυτά497
Σπόροι472
Αγγούρι25
Αγγούρι κοντό8
Αγγούρι μακρύ17
Αγκινάρα3
Άνηθος2
Αντίδι2
Αρακάς6
Ατζούρι1
Βίκος10
Βλήτο1
Βρώμη2
Γκαζόν4
Γλυκάνισος0
Καλαμπόκι4
Κάρδαμο1
Καρότο3
Καρπούζι29
Κολοκύθι21
Κουκιά7
Κουνουπίδι21
Κρεμμύδι6
Κριθάρι2
Λάχανο20
Λειμώνια9
Μαϊδανός3
Μανιτάρια1
Μάραθο1
Μαρούλι31
Μελιτζάνα22
Μηδική13
Μπάμια1
Μπρόκολο9
Μπιζέλι4
Παντζάρι8
Πατάτα13
Πεπόνι19
Πιπεριά32
Πράσσο4
Ραδίκι5
Ρεβύθι3
Ρεπάνι8
Ρόκα1
Σέλινο2
Σελινόριζα2
Σέσκουλο1
Σιτάρι5
Σινάπι1
Σόργος5
Σπανάκι17
Τομάτα48
Τομάτα αυτοκλαδευόμενη19
Τομάτα αναρριχώμενη26
Τομάτα για βιομηχανική χρήση1
Φασόλι26
Φακελωτή ( μελισσόχορτο )1
Φακή1
Ηλίανθος5
Ελαιοκράμβη1
Σπορόφυτα κηπευτικών25
Σπορόφυτα αγγουριού υπαίθριου1
Σπορόφυτα αγγουριού θερμοκηπίου μακρύ2
Σπορόφυτα αγγουριού θερμοκηπίου κοντό1
Σπορόφυτα καρπουζιού7
Σπορόφυτα κολοκυθιού3
Σπορόφυτα κουνουπιδιού4
Σπορόφυτα λάχανου3
Σπορόφυτα μαρουλιού4
Σπορόφυτα μελιτζάνας0
Σπορόφυτα μπρόκολου0
Σπορόφυτα πεπονιού0
Σπορόφυτα πιπεριάς0
Σπορόφυτα τομάτας θερμοκηπίου αναρριχώμενη0
Σπορόφυτα τομάτας υπαίθρια αυτοκορυφολογούμενη0
Γεωργικά Φάρμακα491
Απολυμαντικά Εδάφους4
Απολυμαντικά σπόρων3
Εντομοελκυστικά1
Εντομοκτόνα75
Εντομοκτόνα βιολογικά6
Εντομοκτόνα έλαια5
Εντομοκτόνα-Ακαρεοκτόνα14
Εντομοκτόνα-Εδάφους-Νηματοδοκτόνα8
Εντομοκτόνα-Υγειονομικής Σημασίας55
Ζιζανιοκτόνα79
Μυκητοκτόνα139
Μυκητοκτόνα Βιολογικά4
Μυκητοκτόνα Εδάφους5
Ορμονούχα-ρυθμ.ανάπτυξης-φωτορυθμ.ουσίες8
Παγίδες Εντόμων Φυτών6
Ποντικοφάρμακα30
Σαλιγκαροκτόνα(κοχλιοκτόνα)5
Φερομονικές παγίδες για Tuta absoluta10
Παγίδες Λεπιδοπτέρων7
Παγίδες ελέγχου εντόμων: μύγες - σφήκες14
Παγίδες για Αφίδες - Θρίπες7
Συνεργιστικα ψεκαστικών διαλυμάτων.1
Μαστίχα Εμβολιασμού4
Αγροτικά Μηχανήματα553
Αλυσοπρίονα88
Αλυσοπρίονα Βενζίνης54
Αλυσοπρίονα ηλεκτρικά15
Αλυσοπρίονα ηλεκτρικά τηλεσκοπικά6
Αλυσοπρίονα τηλεσκοπικά7
Αλυσοπριόνων Εξαρτήματα2
Τροχιστικά Αλυσίδων2
Αντλητικά Συστήματα31
Αντλητικά Επιφανείας Βενζινοκίνητα19
Αντλητικά Επιφανείας Ηλεκτρικά Περιφερειακά3
Αντλητικά Επιφανείας Πετρελαιοκίνητα0
Αντλητικά Οξέων & Χημικών1
Αντλητικά Πυροσβεστικά (Υψηλού Μανομετρικού)6
Αντλητικά Υποβρύχια 12-24 Volt2
Αντλίες19
Αντλίες Υποβρύχιες7
Γεωτρύπανα10
Γεωτρύπανα για Τρακτέρ2
Ψεκαστικά Συγκροτήματα με Βυτία2
Γεωτρύπανα Μηχανοκίνητα1
Γεωτρύπανα Βενζινοκίνητα7
Γεννήτριες24
Γεννήτριες Βαλιτσάκια Αθόρυβες1
Γεννήτριες Βενζίνης15
Γεννήτριες Ελαιοραβδιστικών1
Γεννήτριες Πετρελαίου 1500 στροφές2
Γεννήτριες Πετρελαίου 3000 στροφές5
Γεννητριών Εξαρτήματα0
Θαμνοκοπτικά60
Θαμνοκοπτικά COMPI πολυμηχανήματα1
Θαμνοκοπτικά Βενζίνης34
Θαμνοκοπτικά ηλεκτρικά16
Θαμνοκοπτικών Εξαρτήματα9
Θρυματιστές15
Θρυματιστές Ηλεκτρικοί12
Θρυματιστές Βενζινοκίνητοι3
Κινητήρες5
Κινητήρες Βενζινης5
Κινητήρες Πετρελαίου0
Μηχανήματα για Γκαζόν4
Εξαερωτήρες Γκαζόν0
Εξαερωτήρες Γκαζόν Ηλεκτρικοί1
Σπορείς Γκαζόν0
Πιεστικα Συγκροτήματα7
Πιεστικών Συστημάτων Εξαρτήματα1
Σκαπτικά57
Σκαπτικά Ηλεκτρικά4
Σκαπτικά Μηχανοκίνητα43
Σκαπτικά Μοτοκαλιεργητές Χορτοκοπτικά4
Σκαπτικά Μοτοκαλιεργητές(Συρόμενες Φρέζες)6
Τρακτερ - Ελκυστήρες30
Μεταχειρισμένα Τρακτερ9
Παρελκόμενα Τρακτερ12
Φυσητήρες-Απορροφητήρες22
Απορροφητήρες φύλλων6
Φυσητήρες φύλλων11
Χλοοκοπτικά49
Χλοοκοπτικά Βενζίνης24
Χλοοκοπτικά Ηλεκτρικά19
Χλοοκοπτικά Τρακτέρ6
Ψαλίδια μπορντούρας23
Ψαλίδια μπορντούρας Βενζίνης7
Ψαλίδια μπορντούρας ηλεκτρικά14
Ψεκαστικά23
Ψεκαστικά Πλάτης Μηχανοκίνητα9
Ψεκαστικά Συγκροτήματα Ηλεκτροκίνητα1
Ψεκαστικά Συγκροτήματα Μηχανοκίνητα6
Ψεκαστικών Εξαρτήματα2
Ψεκαστικά Χειροκίνητα2
Φραχτοκόπτες3
Διαχωριστές κορμών6
Μηχανήματα Πολλαπλής Χρήσης16
Το σύστημα Kombi14
Βασικά Μηχανήματα Kombi4
Εργαλεία Kombi10
Το σύστημα Multi2
Κλαδοσυλλέκτες1
Πατάρια Τρακτέρ1
Εδαφοκαλύπτης1
Μύλοι Άλεσης Ηλεκτροκίνητοι2
Αεροσυμπιεστές(κομπρεσέρ)14
Αεροσυμπιεστών Εξαρτήματα3
Τρεϊλερ - Καρότσες15
ΤΡΕΪΛΕΡ ΑΛΟΓΟΥ2
ΤΡΕΪΛΕΡ -ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΕΣ9
ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ4
Παλετοφόροι - Περονοφόροι - Ερπυστριοφόροι3
Περονοφόροι1
Παλετοφόροι - Ερπυστριοφόροι2
Ποδήλατα247
Junior (Παδικά)44
Hardtail (MTB)53
Trekking (Aσφάλτου)21
City (πόλης)12
Cross Trekking (Εκτός δρόμου)11
Road Bilkes (Δρόμου)3
Freestyle (BMX)16
Fitness5
Suspension (Αναρτήσεων)11
Αξεσουάρ Ποδηλάτων66
Folding (αναδιπλούμενα)5
Cruisers Bikes0
Είδη Σπιτιού265
Ορείχαλκου - Μπρούτζου Είδη19
Γυάλινα Είδη71
Οργάνωση χώρου44
Αποθήκευση Εσωτερικού Χώρου30
Αποθήκευση Εξωτερικού Χώρου14
Οικιακές συσκευές105
Λάμπες - Λούξ14
Ψησταριές - Σούβλες4
Διακόσμησης είδη1
Συσκευές Απορρόφησης Υγρασίας7
Καθαριστικά Μόνωση & Επισκευές531
Στεγανωτικά-Μονωτικά59
Στεγάνωση-Μόνωση.23
1.Βελτιωτικά Κονιαμάτων.6
2.Τσιμεντοειδή Στεγανωτικά Συστήματα.6
3.Επαλεπτικά-Στεγανοποιητικά.4
4.Ασφαλτικά Εισή Οροφής και Στέγης.3
5.Θερμομονωτικά-Ηχομονωτικά.4
Προστασία Δαπέδων.14
2.Βαφές Δαπέδων.14
Επισκευαστικά.17
1.Σφραγιστικά-Συγκολλητικά-Επισκευαστικά.16
2.Υαλοπλέγματα-Υαλοταινίες-Γωνιόκρανα-Υαλούφάσματα Ιταλικού οίκου GAVAZZI.1
Ειδικά Χρώματα Βερνίκια.5
Χρώματα381
Εσωτερικές επιφάνειες94
Εξωτερικές επιφάνειες38
Ριπολίνες για Ξύλα25
Μεταλλικές επιφάνειες98
Προστασία Ξύλου & Πέτρας43
Βερνίκια & Συντηρητίκα Ξύλου Διαλύτη.36
Βερνίκια & συντηρητικά Ξύλου Νερού.5
Προστασία πέτρας.2
Ειδικές Εφαρμογές28
Σπρέι5
Τεχνικά Σπρέϊ2
Universal Σπρέι2
Μεταλλικά Σπρέι1
Υποστρώματα50
Εσωτερικών επιφανειών10
Εξωτερικών επιφανειών6
Μετάλλου30
Ξύλου4
Κόλλες19
Κόλλες γενικής χρήσης.4
Κόλλες κατασκευαστικές.4
Κόλλες στιγμής.3
Κόλλες εποξικές2
Κόλλες-ξυλόκολλες3
Κόλλες πλαστικών2
Ταινίες διπλής όψης.0
Διαφορές κόλλες.1
Θερμικές κόλλες.0
Σιλικόνες.0
Παρελκόμενα σιλικόνης0
Αφρός πολυουρεθάνης0
Ταινίες αρμών.0
Πιστολιά φυσιγγίων.0
Καθαριστική αλοιφή χεριών.0
Προϊόντα κατά της υγρασίας.0
Είδη Καθαρισμού56
Mαρμάρων & Πέτρας5
Κεραμικών-πλακιδίων3
Τζακιού2
Κουζίνας-μπάνιου4
Ξύλου-δέρματος4
Αυτοκινήτου1
Υδραυλικών6
Ειδικά προιόντα10
Πισίνας21
Νανοτεχνολογίας είδη11
Ναυτιλιακά5
Εργαλεία κήπου366
Πότισμα114
Αυτόματο Πότισμα12
Πιστόλια ποτίσματος11
Ποτιστικά Μπεκ11
Σετ ποτίσματος6
Ποτίσματος εξαρτήματα25
Λάστιχα νερού30
Μάνικες10
Γάντια Εργασίας45
Μπότες-Μποτάκια-Σαμπό9
Επιγονατίδες2
Ψεκαστήρες38
Ποτιστήρια1
Ψεκαστήρων Ανταλλακτικά16
Εμβολιαστήρια.14
Πριόνια Κλαδέματος15
Κομποστοποίησης είδη3
Δετικό μηχάνημα7
Διανομεας σπορων-λιπασματος2
Δοχεία πλαστικά2
Θηκές11
Έτοιμη Λίμνη3
Σκαλιστήρια3
Φτυαράκια1
Ψαλίδι γκαζόν2
Ψαλίδια Κλαδέματος73
Ψαλίδια κλαδέματος ενός χεριού38
Εργαλεία ακονίσματος5
Αξεσουάρ Κλαδέματος10
Ηλεκτρικά ψαλίδια5
Αεροψάλιδα & Ψαλίδια απολύμανσης4
Ψαλίδια κλαδέματος δύο χεριών11
Κουβάς- Καρότσι μεταφοράς5
Εργαλεία Μπαταρίας102
Γωνιακοι τροχοί5
Δισκοπρίονα1
Δραπανοκατσάβιδα12
Δραπανοκατσάβιδα Κρουστικά10
Εξαρτήματα Εργαλείων12
Κατσαβίδια3
Κατσαβίδια Παλμικά1
Σέγες2
Σπαθόσεγες2
Φακοί15
Αεροσυμπιεστής4
Πιστόλι Κόλλας1
Πιστόλι Σιλικόνης1
Μπαταρίες1
Ηλεκτρικά Εργαλεία117
Δισκοπρίονα Μετάλλων Επαγγελματικά1
Δισκοπρίονα Μετάλλων Φορητά1
Δράπανα Κολωνάτα1
Ηλεκτροκόλλησης αξεσουάρ1
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Inverter4
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Ηλετροδίου3
Ηλεκτροσυγκολλήσεις Σύρματος Mig1
Κόφτες Πλακιδίων-Μαρμάρου1
Λειαντήρες2
Παγκοπρίονα Ξύλου1
Παλάγκα Ηλεκτρικά4
Πιστολέτα Κρουστικά -Περιστροφικά1
Πιστολέτα Πνευματικά4
Πιστολέτα Σκαπτικά-Κατεδαφιστικά3
Πιστόλια Θερμού Αέρα5
Πλάνες2
Πλάνες Ξεχονδριστήρες Γωνιάστρες1
Πολυεργαλεία Ηλεκτρικα4
Ρούτερ2
Ρούτερ Επιτραπέζιο1
Σέγες9
Τριβεία Παλμικά9
Τριβεία Τοίχου2
Τροχοί Γωνιακοί8
Τροχοί Δίδυμοι Πάγκου2
Σπαθοσέγες2
Φαλτσοπρίονα1
Φορτιστές Μπαταριών2
Δράπανα Ηλεκτρικά12
Πάγκοι Εργασίας2
Δισκοπρίονα Ηλεκτρικά2
Εργαλεία αέρος2
Μετάλλου Τρυπάνια1
Πυρογράφοι - Κολλητήρια6
Κατσαβίδια Ηλεκτρικά3
Θέρμανση73
Σόμπες Ξύλου από Χάλυβα10
Σόμπες Ξύλου από Μαντέμι10
Κουζίνες ξύλου από Χάλυβα12
Κουζίνες ξύλου από Μαντέμι5
Σόμπες Ξύλου εμαγιέ3
Κουζίνες ξύλου εμαγιέ1
Σόμπες - Κασέτες Ξύλου με λέβητα5
Αξεσουάρ Σόμπας και Τζακιού17
Θερμάστρες υγραερίου - αερόθερμα4
Συλλογή ελαιοκάρπου64
Ελαιόπανα & Ελαιόδιχτα18
Ελαιοραβδιστικά13
Ελαιοραβδιστικών Γεννήτριες10
Απορροφητήρες ελιάς3
Σκαντζόχοιροι & Χτένια8
Μεταφοράς Ελαιοκάρπου3
Σακκιά Ελαιοκάρπου0
Τροφοδοτικά 220-12 V3
Κοσκίνες για ελιές3
Ντέμπλες χειρός3
Οινοποίηση - Ελαιουργία77
Οινοποίησης Μηχανήματα20
Δεξαμενές - Δοχεία25
Αποθήκευση Οίνου9
Βαρέλια Πλαστικά12
Όργανα Ελέγχου8
Πρόσθετα Οινοποίησης3
Τυροκομίας εξοπλισμός41
Μελισσοκομικά Είδη15
Εργαλεία Χειρός και αξεσουάρ7
Μηχ.Καθαριότητας38
Ατμοκαθαριστές1
Πλυστικά Ηλεκτρικά25
Πλυστικά Μηχανοκίνητα4
Αξεσουάρ Πλυστικών2
Σκούπες Ηλεκτρικές6
Δομικά Μηχανήματα10
Αρμοκόφτες4
Ελικόπτερα (Λειαντήρες)1
Μπετονιέρες0
Μπετονιέρες για Τρακτέρ0
Μπετονιέρες Ηλεκτρικές3
Εργαλεία οικοδομής2
Εργαστηριακός Εξοπλισμός18
Χημικές Ουσίες6
Άρμεξης Εξοπλισμός9
Όργανα Μέτρησης15
Αυτοκινήτου αξεσουάρ17
Δερμάτινα Χειροποίητα10
Είδη Κάμπινγκ38
Σκηνές - Σκίαστρα9
Υπνόσακοι4
Εξοπλισμός Παραλίας19
Προστασίας Είδη6
Σωλήνες/Λάστιχα3
Λάστιχα αέρα3
Αλουμινίου Είδη6
Ένδυση εργασίας38
Γάντια Εργασίας20
Υποδήματα Εργασίας2
Στολές Εργασίας16
Αγροτκά Φύλλα Κάλυψης13
Θερμοκουρτίνες1
Κάλυψης θερμοκηπίου6
Γραμμικής Καλυψης2
Εδαφοκάλυψης2
Υδροπονίας & Στεγανοποίησης1
Ενσίρωσης1
Απώθηση Ζώων136
Τρωκτικά41
Μύγες - Σφήκες - Κουνούπια51
Γάτες - Σκύλοι1
Πουλιά1
Μυρμήγκια - Κατσαρίδες18
Φίδια11
Ειδικές παγίδες3
Ξυλοφάγα έντομα και μύκητες5
Ηλεκτρικοί φράχτες5
Λευκοσιδηρουργίας Είδη1
Ζεόλιθος2

Εξυπηρέτηση Πελατών

Μαζί μας

Like us on FacebookFollow us on TwitterSubscribe to our VideosΔημοσιεύσεις στο Issuu

Ακολουθήστε μας