+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Έφτασε και στη Λήμνο η Οζώδης Δερματίτιδα των Βοοειδών

26 Οκτωβρίου 2015, Author: Αγροτική Στέγη

ozodi_dematidida1 

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα από βοοειδές του νησιού μας το οποίο παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών.
Η Οζώδης Δερματίτιδα των Βοοειδών είναι μια νόσος με μεγάλη μεταδοτικότητα η οποία οφείλεται σε ιό, μεταδίδεται με έντομα και τους τελευταίους μήνες έχει προσβάλει εκτροφές στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Στη Λήμνο η προσβολή αφορά μόνο ένα ζώο.
Από την πλευρά της Υπηρεσίας μας γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την αποφυγή της επέκτασης της νόσου στην υπόλοιπη Λήμνο. Επιπλέον όμως, οι εκτροφείς βοοειδών πρέπει να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας με τον κατά το δυνατό περιορισμό των ζώων σε ελεγχόμενους χώρους και την χρήση εντομοαποθητικών φαρμάκων στα ζώα και στους στάβλους.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των κτηνοτρόφων σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
– Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη