+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Νέο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στην Κερπινή του Δήμου Καλαβρύτων

9 Ιουλίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

provata 

Επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα για τον καταρροϊκό πυρετό στην Κερπινή Δήμου Καλαβρύτων, παρά το γεγονός πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει και πάλι πως το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έλαβαν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού που προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής και όλες οι ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, το νόσημα.
«Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους υποδεικνύονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να συνεργάζονται με αυτές. Η πρόληψη του νοσήματος αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Να υπενθυμίσουμε πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας, μέσω του ελέγχου του νοσήματος.
Η πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι υψίστης σημασίας για την διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνων κτηνιάτρων για τον Καταρροϊκό Πυρετό στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες:
Π.Ε. Αχαΐας: Ντούκας Βασίλης, τηλ. 2610453983
Π.Ε. Ηλείας: Χριστοδούλου Ξενοφώντας, τηλ. 2621360157, 2621360173
Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας: Μιστυλής Σταμάτης, τηλ. 2631051638.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη