+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ (Juglans regia)

ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ ΦΥΤΩΡΙΑ
Δένδρο που προτιμά βαθιά , γόνιμα εδάφη.Πολλαπλασιάζονται οι ποικιλίες ΦΡΑΝΚΕΤ,ΣΕΡ και ΤΣΑΝΤΛΕΡ.Περίοδος Ωρίμανσης 15-Σεπ. έως 25-Σεπ.

Σύγκρινε
SKU: 03.15.132
Κατασκευαστής:
 • Περιγραφή Προϊόντος

  ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ

  Είναι δέντρο φυλλοβόλο, µόνοικο και δίκλινο (στο ίδιο δέντρο φέρει ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη), ύψους μέχρι 30 μέτρων. Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί παραγωγή είναι η σταυρογονιμοποίηση, με την φύτευση δύο ή περισσότερων ποικιλιών.Η Καρυδιά είναι σχετικά ευαίσθητη σε χαμηλές θερμοκρασίες όσο και στις υψηλές. Οι ανοιξιάτικοι παγετοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, γι’αυτό πρέπει σε ορεινές περιοχές να επιλεχθούν πιο όψιμες ποικιλίες. Βαθειά με αμμοπηλώδη σύσταση και καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη είναι τα κατάλληλα.

  Περίοδος Ωρίμανσης
  15-Σεπ. έως 25-Σεπ.

  ΛΙΠΑΝΣΗ

  Ενδεικτική λίπανση σε παραγωγικά δένδρα

  Χρόνος εφαρμογής: Οι φωσφοροκαλιούχες λιπάνσεις γίνονται συνήθως Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Όσον αφορά το άζωτομπορεί χορηγηθεί είτε σε μία μόνο εφαρμογή λίγο πριν την έκπτυξη των οφθαλμών, είτε σε 2 δόσεις, ημία τέλος Φεβρουαρίου και η δεύτερη αμέσως μετά την καρπόδεση.

  Τρόπος εφαρμογής: Όταν η αντιμετώπιση των ζιζανίων γίνεται με καλλιέργεια του εδάφους (άροση – φρεζάρισμα) ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και η ενσωμάτωση των λιπασμάτων. Συνήθως η διασπορά των λιπασμάτων γίνεται κάτω από την κόμη των δένδρων. Τα φωσφορο-καλιούχα λιπάσματα μπορούν να ενσωματωθούν και σε αυλάκια (βάθους 20-25 εκ.) που ανοίγονται στις δύο πλευρές της κόμης των δένδρων και τα οποία εφάπτονται στο περίγραμμα της κόμης. Σε αρδευόμενους δενδρώνες υπάρχει δυνατότητα τα λιπάσματα να παρέχονται μαζί με την άρδευση (υδρολίπανση).

  Συνιστώμενες ποσότητες Ν: Μια εμπειρική λίπανση είναι 10-15 μονάδες αζώτου στο στρέμμα. Αν γίνει μόνο μια εφαρμογή το χειμώνα τότε συνήθως εφαρμόζεται ως θειική αμμωνία (σε αλκαλικά εδάφη). Αν γίνουν δύο εφαρμογές τότε στην πρώτη δόση δίνεται με τα 2/3 της συνολικής ποσότητας και η επόμενη δίνεται αμέσως μετά την καρπόδεση με την ποσότητα που απομένει.Η επιλογή του κατάλληλου αζωτούχου λιπάσματος γίνεται με βάση το pH του εδάφους, την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, καθώς και με την περιεκτικότητα των λιπασμάτων σε ανεπιθύμητα ιόντα (Na, Cl, κ.α.). Γενικά η αζωτούχος λίπανση πρέπει να είναι περισσότερη στα αρδευόμενα από τα ξηρικά χωράφια και λιγότερη στα κλαδεμένα από τα ακλάδευτα δένδρα.

  Συνιστώμενες ποσότητες Ρ:  Συνιστάται ενδεικτικά η χορήγηση 10 μονάδων Ρ/στρ. Γενικά δεν απαιτείται η ετήσια εφαρμογή του (συνήθως ανά 2 χρόνια).

  Συνιστώμενες ποσότητες Κ: Συνιστάται ενδεικτικά η χορήγηση 10-12 μονάδων Κ/στρ. Γενικά δεν απαιτείται η ετήσια εφαρμογή του (συνήθως ανά 2 χρόνια).

  Άλλα στοιχεία: Πολύ συχνή είναι η εμφάνιση τροφοπενίας ψευδαργύρου η οποία όμως δε διορθώνεται εύκολα με διαφυλλικό ψεκασμό θειικού ψευδάργυρου .Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί τροφοπενία μαγγανίου καθώς και τροφοπενία βορίου.


 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm