+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΡΟΝΙΑ ΒΟΛΟΥ (Castanea sativa)

ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ ΦΥΤΩΡΙΑ
Περίοδος Ωρίμανσης5-Οκτ. έως 15-Οκτ.

Σύγκρινε
SKU: 03.15.133
Κατασκευαστής:
 • Περιγραφή Προϊόντος

  ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΡΟΝΙΑ ΒΟΛΟΥ

  Η Καστανιά είναι δέντρο φυλλοβόλο, μόνοικο και δίκλινο, (στο ίδιο δέντρο φέρει ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη), ύψους μέχρι 30 μέτρων. Θέλει κλίμα ελαφρά ψυχρό και υγρό. Είναι ευαίσθητη στους ανοιξιάτικους παγετούς γιαυτό πρέπει να επιλεχθούν κατάλληλες ποικιλίες όψιμες. Το έδαφος πρέπει να είναι αμμώδες έως πηλώδες καλά στραγγιζόμενο και σχεδόν απαλλαγμένο από ασβέστιο.

  Περίοδος Ωρίμανσης 5-Οκτ. έως 15-Οκτ.

  ΛΙΠΑΝΣΗ

  Τρόπος εφαρμογής: Όταν η αντιμετώπιση των ζιζανίων γίνεται με καλλιέργεια του εδάφους (άροση – φρεζάρισμα) ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και η ενσωμάτωση των λιπασμάτων. Συνήθως η διασπορά των λιπασμάτωνγίνεται κάτω από την κόμη των δένδρων. Τα φωσφορο-καλιούχα λιπάσματα μπορούν να ενσωματωθούν και σε αυλάκια (βάθους 20-25 εκ.) που ανοίγονται στις δύο πλευρές της κόμης των δένδρων και τα οποία εφάπτονται στο περίγραμμα της κόμης.

  Συνιστώμενες ποσότητες Ν: Από τη στιγμή που τα δένδρα εισέλθουν στην παραγωγική φάση (μετά το 6ο έτος από την εγκατάσταση) το θρεπτικό στοιχείο που φαίνεται να επηρεάζει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη των δένδρων είναι το άζωτο (3). Υπερβολικές όμως λιπάνσεις με αυτό το στοιχείο μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της καρποφορίας και της καρπόδεσης, καθώς και σε οψίμιση της παραγωγής. Αντιθέτως, η έλλειψη σε άζωτο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των σχηματιζόμενων ανθέων και της ανάπτυξης του δένδρου, όπως και σε αύξηση της τάσης για παρενιαυτοφορία. Γι’ αυτό και η δοσολογία θα πρέπει να ρυθμίζεται με βάση τα αποτελέσματα της φυλλοδιαγνωστικής και ανάλογα με τη ζωηρότητα των δένδρων. Ενδεικτικά συστήνεται η χορήγηση 9-12 μονάδων αζώτου στο στρέμμα. Αν όμως η βλάστηση των δένδρων είναι υπερβολικά ζωηρή και η παραγωγή μη ικανοποιητική, η ποσότητα του αζώτου θα πρέπει να μειωθεί.

  Συνιστώμενες ποσότητες Ρ:  Συνιστάται ενδεικτικά η χορήγηση 6-9 μονάδων Ρ/στρ. Γενικά δεν απαιτείται η ετήσια εφαρμογή του (συνήθως κάθε 1-3 χρόνια).

  Συνιστώμενες ποσότητες Κ: Συνιστάται ενδεικτικά η χορήγηση 9-12 μονάδων Κ/στρ. Γενικά δεν απαιτείται η ετήσια εφαρμογή του (συνήθως κάθε 1-3 χρόνια).

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη