Μουστόμετρο τετραπλής διαβάθμισης
Μπορεί να καθορίσει την περιεκτικότητα ζάχαρης των σταφυλιών και τον βαθμό ωρίμανσής τους. Βαθμονόμηση: 20°C
Το Μουστόμετρο δείχνει κατευθείαν το ποσοστό ζάχαρης σε kg. , δηλαδή τα κιλά ζάχαρης που περιέχονται σε 100 κιλά μούστου σύμφωνα με την πυκνότητα του.
Αυτό το όργανο μπορεί να καθορίσει την περιεκτικότητα ζάχαρης των σταφυλιών και το βαθμό ωρίμανσής τους. Επίσης μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα της οινοποίησης υπολογίζοντας – κατά προσέγγιση – την περιεκτικότητα σε αλκοόλ που θα αποκτηθεί από τα σταφύλια αυτά.
Με το μουστόμερο αυτό μπορεί επίσης να παρακολουθηθεί η διαδικασία της ζύμωσης και να υπολογιστεί -κατά προσέγγιση- η υπολειμματική ποσότητα ζάχαρης που θα μετατραπεί σε αλκοόλ.
Το μουστόμετρο είναι ρυθμισμένο στους 15ο c . H θερμοκρασία του είτε του μούστου είτε των σταφυλιών δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από αυτή. Για θερμοκρασίες +10o C και άνω το μουστόμετρο δείχνει – 0,5. Για θερμοκρασίας -10ο C και κάτω το μουστόμετρο δείχνει +5.
- Αντ.Οινοπν.0-25%
- Ειδικο Βάρος 0.980-1.170
- Σταφ/ρα 0-42%
- Πυκνότητα 0-21Baume