Παίρνουμε το σπασμένο ή πατημένο σταφύλι και το τοποθετούμε εντός του σταφυλοπιεστηρίου ( τρόκολο ) έτσι ώστε να πάρουμε τους εναπομείναντες χυμούς του σπασμένου σταφυλιού . Με το προϊόν που έχει μείνει μέσα στο σταφυλοπιεστήριο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να παράγουμε και άλλα αλκοολούχα προϊόντα ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες απόσταξης .
Τα σταφυλοπιεστήρια που διαθέτουμε είναι κατασκευασμένα με τις καλύτερες προδιαγραφές και εκτός από την παραγωγή μούστου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για την παραγωγή χυμού από φρούτα . Συνήθως η αναλογία μούστου που λαμβάνουμε είναι ένα (1) λίτρο μούστου για κάθε 2 ή 3 κιλά σταφύλια.
Για την κατασκευή του σταφυλοπιεστηρίου χρησιμοποιείται σκληρό ξύλο και στεφάνια ενισχυμένα βαρέως τύπου , η λεκάνη συλλογής των χυμών είναι κατασκευασμένη από μαντέμι και βαμμένο ηλεκτροστατικά .
Τα σταφυλοπιεστήρια BCM κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ιταλία .