+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Confidor O TEQ

BAYER
imidacloprid 20% β/ο, Βοηθ. Ουσίες 79,98% β/β Διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου

Σύγκρινε
SKU: 02.01.007
Κατασκευαστής:
Brands
 • Περιγραφή Προϊόντος

  Confidor O TEQ

  Αριθμός Εγκρισης Κυκλοφορίας 14163/13.12.2006
  Τύπος σκευάσματος Ελαιώδες εναιώρημα (OD)
  Κατηγορία και Τρόπος δράσης

  Ανήκει σε νέα χημική ομάδα, τα chloronicotinyls  (ή νεονικοτινοειδή= neonicotinoids) και διαθέτει μηχανισμό δράσης, διαφορετικό από τα κλασικά εντομοκτόνα.
  Συγκεκριμένα παρεμποδίζει την μετάδοση των νευρικών σημάτων στα έντομα, καταλαμβάνοντας την θέση της ακετυλοχολίνης στους νικοτινεργικούς δέκτες της. Μιμείται τη δράση της φυσικής ουσίας ακετυλοχολίνης, η οποία μεταδίδει τα νευρικά σήματα.Το imidacloprid, δρά ενεργοποιώντας ορισμένα συγκεκριμένα νευρικά κύτταρα. Σε αντίθεση με την ακετυλοχολίνη, η οποία αποδομείται ταχύτατα απο το ένζυμο ακετυλοχολινεστεράση, το δραστικό συστατικό imidacloprid δεν μπορεί να αποδομηθεί ή αποδομείται εξαιρετικά αργά. Τα έντομα που δέχτηκαν την επέμβαση πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του νευρικού τους συστήματος.

  Είναι εντομοκτόνο στομάχου κυρίως και δευτερευόντως επαφής. Στις συνιστώμενες δόσεις στα έντομα εμφανίζονται τα συμπτώματα της νευροτοξικότητας, ενώ σε χαμηλές συγκεντρώσεις εμφανίζει αντιτροφική δράση και προκαλεί γενικά αλλαγή στη συμπεριφορά των εντόμων.

  Διαθέσιμες Συσκευασίες Φιάλη 100 κ.εκ. (ανά 40)
  Φιάλη 250 κ.εκ. (ανά 40)
  Φιάλη 500 κ.εκ. (ανά 20)
  Φιάλη 1 λτ. (ανά 10)
  Καλλιέργειες Αγγούρι (Θ) , Αγγούρι (Υ) , Αχλαδιά , Βαμβάκι , Γκρεϊπ Φρουτ , Καπνός , Λεμονιά , Μανταρινιά , Πατάτα , Πορτοκαλιά , Ροδακινιά , Τομάτα (Θ) , Τομάτα (Υ)
  Καλλιέργεια Εχθροί / Στόχοι Δοσολογία Χρόνος & Τρόπος Εφαρμογής Τελευταία επέμβαση
  πριν τη συγκομιδή (ημέρες)
           
  Αγγούρι  Αλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum 0,05 κ.εκ./φυτό, (ισοδύναμο με 75-125 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με την πυκνότητα των φυτών)  Ριζοπότισμα με το νερό της μεταφύτευσης. Μια επέμβαση κατά τη μεταφύτευση 
  Αχλαδιά  Ψύλλα Αχλαδιάς (Cacopsylla pyri 60 κ.εκ/100 λτ.νερό, με 150 λτ.νερό /στρέμμα  Ψεκασμός φυλλώματος 
  Εσπεριδοειδή (Πορτοκαλιά, Μανταρινιά, Λεμονιά, Γκρειπ-Φρούτ)  Εριώδης Αλευρώδης (Aleurothrixus floccosus 75 κ.εκ./100 λτ.νερό. Σε περίπτωση προχωρημένης προσβολής (μικτός πληθυσμός, παρουσία μελιτώματος) συνιστάται η προσθήκη (tank mix) θερινού λαδιού ή πολτού σε δόση 1 λίτρου.  Εφαρμογή στο διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου με την εμφάνιση των νυμφών του εντόμου (στάδια L1&L2)  21 
  Εσπεριδοειδή (Πορτοκαλιά, Μανταρινιά, Λεμονιά, Γκρειπ-Φρούτ)  Φυλλοκνίστης (Phyllocnistis citrella 50-75 κ.εκ./100 λτ.νερό  Ψεκασμός φυλλώματος με την έναρξη της προσβολής. Η μικρή δόση για μικρή πίεση προσβολής και η μεγάλη για μεγάλη πίεση.  21 
  Καπνός  Αφίδες (Myzus persicae, M.nicotianae 25-30 κ.εκ./στρέμμα  Ψεκασμός φυλλώματος με την εμφάνιση της προσβολής. Επανάληψη με την επανεμφάνιση, δηλαδή το ενωρίτερο 20-30 ημέρες μετά τον πρώτο ψεκασμό. 
  Καπνός  Αφίδες (Myzus persicae, M.nicotianae 50-100 κ.εκ./στρέμμα (ανάλογα με τη πυκνότητα των φυτών).  Ριζοπότισμα με το νερό της μεταφύτευσης. Μια επέμβαση κατά τη μεταφύτευση 
  Πατάτα  Αφίδες (Macrosiphum euphorbiae 50 κ.εκ./στρέμμα  Ψεκασμός φυλλώματος με την έναρξη της προσβολής.  14 
  Ροδακινιά  Αφίδες (Myzus persicae, M.nicotianae 25-30 κ.εκ./100 λτ.νερό  Ψεκασμός φυλλώματος με την εμφάνιση της προσβολής. Επανάληψη με την επανεμφάνιση, δηλαδή το ενωρίτερο 28 ημέρες μετά τον πρώτο ψεκασμό.  14 
  Τομάτα (Θεμοκηπίου)  Αλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum 0,05 κ.εκ./φυτό, (ισοδύναμο με 75-125 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με την πυκνότητα των φυτών)  Ριζοπότισμα με το νερό της άρδευσης. 
  Τομάτα (Υπαίθρου)  Αφίδες (Macrosiphum euphorbiae), Αλευρώδης (Trialeuroides vaporariorum 50 κ.εκ./100 λτ. νερό  Ψεκασμός φυλλώματος με την έναρξη της προσβολής. 
  Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιεργητική περίοδο Εσπεριδοειδή 2, Τομάτα (Υπαίθρου) 2, Αγγούρι 2, Αχλαδιά 1.
  Τρόπος εφαρμογής

  Ψεκασμοί καλύψεως ή ριζοποτίσματα.

  Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού

  Δεν χρειάζεται προδιάλυση. Ρίχνουμε το σκεύασμα κατευθείαν στο ψεκαστικό δοχείο αναδεύοντας καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό συνεχίζοντας την ανάδευση.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΙΝΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.

  Σημάνσεις επικινδυνότητας για το χρήστη και το περιβάλλον

  Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προιόντος και της συσκευασίας του Οι κενές φιάλες συσκευασίας ξεπλένονται υπό πίεση ή γίνεται τριπλό ξέπλυμα (τα νερά του ξεπλύματος ρίχνονται στο ψεκαστικό δοχείο) και στη συνέχεια αφού καταστραφούν προηγουμένως με τρύπημα για τη διασφάλιση της μη περαιτέρω χρήσης να εναποτεθούν όλα σε σημεία συλλογής για ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας.  
  !!!!!!!!!Φάσμα δράσης

   

   

  Προσοχή!

  Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη