+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

EQUATION® PRO WG

DuPont
(famoxadone ομάδα:(οξαζολιδινιδιόνες) 22.5% β/βcymoxanil ομάδα:(κυανοακεταμίδες) 30% β/βΒοηθητικές ουσίες 45.2% β/β)

Σύγκρινε
SKU: 02.02.049
Κατασκευαστής:
 • Περιγραφή Προϊόντος

        EQUATION® PRO WG( famoxadone (φαμοξαντόν) 22.5% cymoxanil (συμοξανίλ) 30%)

                

  TΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

                Προληπτικής δράσης μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση του περονόσπορου του αμπελιού, της τομάτας και της πατάτας και για την καταπολέμηση της αλτερνα ρίωσης της τομάτας. Δρα δια επαφής στα βλαστάνοντα σπόρια των μυκήτων και έχει ενδοθεραπευτική δράση στο μυκήλιο στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των μυκήτων. Η προληπτική δράση του σκευάσματος οφείλεται στο famoxadone ενώ η θεραπευτική καιτοπικά διασυστηματική δράση στο cymoxanil.

                    ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

          Αμπέλι:   (Plasmopara νiticola), συνιστώνται ψεκασμοί στη δόση 33-40 γραμ/στρέμμα με όγκο ψεκαστικού υγρού 80-100 λίτρα/ στρέμμα.

            Μεσοδιάστημα ψεκασμών: 10-12 μέρες.

            Μέγιστος αριθμός εφαρμογών/καλ. περίοδο: 6

         Τομάτα (υπαίθρου): συνιστώνται ψεκασμοί στη δόση 33-40 γραμ/ στρέμμα με όγκο ψεκαστικού υγρού 50-100 λίτρα /στρέμμα.

         Μεσοδιάστημα ψεκασμών: 7-10 μέρες.

        Μέγιστος αριθμός εφαρμογών/καλ. περίοδο: 8

          Πατάτα:(Phytophthora infestans) στη δόση 33-40 γραμ./στρέμμα με όγκο ψεκαστικού υγρού 50-100 λίτρα/ στρέμμα.

          Μεσοδιάστημα ψεκασμών: 7-12 μέρες.

         Μέγιστος αριθμός εφαρμογών/καλ. περίοδο: 8.

            ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ   

           ΣΤο εύρος της δόσης και του μεσο διαστήματος είναι ανάλογο του κινδύνου προσβολής. Οι εφαρμογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον  οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας ή σύμφωνα με τις γεωργικές προειδοποιήσεις.Τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή:

                     Επιτραπέζια, οινοποιήσιμα σταφύλια, σταφίδες:  28 μέρες

                Τομάτα υπαίθρου: 3 μέρες

                Πατάτα: 14 μέρες

                     ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

                          Συνδυάζεται με τα ακόλουθα σκευάσματα (στις συνιστώμενες για το καθένα δόσεις)

                   ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ

            Η εφαρμογή του σκευάσματος πρέπει να γίνεται με νηνεμία, όταν δεν φυσάει άνεμος. Να αποφεύγεται οποιαδήποτε διασπορά σταγονιδίων ψεκασμού προς γειτονικές καλλιέργειες. Αποφύγετε τη διασπορά σταγονιδίων ψεκαστικού uγρού σε υδάτινες επιφάνειες (λίμνες, ποτάμια, αυλάκια).

                 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ/ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

         Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα κενά υλικά συσκευασίας για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Τρυπήστε ή κάψτε τα κενά υλικά συσκευασίας ή απομακρύνετέ τα με άλλο τρόπο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

                       ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

                      Αμέσως μετά την εφαρμογή αδειάστε τελείως τον ψεκαστήρα. Ξεπλύντε σχολαστικά το βυτίο και όλα τα μέρη του ψεκαστικού με άφθονο καθαρό νερό αφαιρώντας όλα τα ορατά υπολείμματα. Αφαιρέστε και καθαρίστε χωριστά με καθαρό νερό τα μπεκ και τα φίλτρα. Λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις όταν  καθαρίζετε το ψεκαστικό μηχάνημα. Μην καθαρίζετε τον ψεκαστικό εξοπλισμό και μη  ρίχνετε τα νερά του καθαρισμού κοντά σε πηγάδια ή σε υδάτινες επιφάνειες. Ξεπλύντε 3 φορές τα κενά υλικά συσκευασίας και ρίξτε τα νερά στο ψεκαστικό.

                   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

               Το Equation Pro περιέχει famoxadone, δραστική ουσία που αναστέλλει την μιτοχονδριακή αναπνοή και που ανήκει στην οικογένεια των μυκητοκτόνων αναστολέων της κινόλης (Qo-I). Σε αυτή την οικογένεια ανήκουν  και άλλα προϊόντα για την καταπολέμηση του περονοσπόρου των εξής χημικών ομάδων: στομπυλουρίνες, οξαζολιδινιδιόνες, ιμιδαζολινόνες κ.α. Προκειμένου να αποτραπούν συμπτώματα ανάπτυξης  ανθεκτικότητας συνιστάται ανάλογα με την καλλιέργεια και τον εχθρό, να λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

           -Αμπέλι (επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια): Για την καταπολέμηση του περονόσπορου (Plasmopara), μπορούν να πραγματοποιηθούν εως 3 viticola εφαρμογές με EQUATION PRO ανά καλλιεργητική περίοδο, αποφεύγοντας ωστόσο τις 2 συνεχόμενες.

             -Στην τομάτα (υπαίθρου) και στην πατάτα για την καταπολέμηση του περονοσπόρου (P. infestans) και της αλτερναρίωσης (A. solani), το EQUATION PRO μπορεί να εφαρμοστεί σε αναλογία 50% των εφαρμογών με μυκητοκτόνα (1 στα 2) με μέγιστο αριθμό συνεχόμενων εφαρμογών 3 και με μέγιστο αριθμό επεμβάσεων ανά καλλιεργητική περίοδο 6.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη