+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Fiprocat 50mg

0.00

Ισχυρή και αποδεδειγμένη Spot on προστασία ενάντια σε ψύλλους, ψείρες και κρότωνες για γάτες.Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, γρήγορη δράση θανατώνει τους ψύλλους μέσα σε 48 ώρες, αποτελεσματικότητα μακράς διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Η τιμή που αναγράφεται είναι ανά αμπούλα .

Εξαντλήθηκε

Σύγκρινε
 • Περιγραφή Προϊόντος

  Μια πιπέτα 0,5 mL περιέχει:
  Fipronil ……………………………………………… 50.00 mg
  Έκδοχο (α):
  βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (E 320 ) 0,10 mg
  βουτυλυδροξυτολουολίου (Ε 321) …………………… .. 0,05 mg
  4. Κλινικές πληροφορίες
  4.1. Στοχευόμενο είδος
  Γάτες.
  4.2. Ενδείξεις χρήσης, προσδιορίζοντας τα στοχευόμενα είδη
  Στις γάτες:
  – Θεραπεία μολύνσεων από ψύλλους ( Ctenocephalides spp.).
  Η εντομοκτόνος αποτελεσματικότητα αποτρέπει οποιαδήποτε περαιτέρω προσβολή με ψύλλους για 4 εβδομάδες.
  Το φάρμακο μπορεί να ενσωματωθεί σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της δερματίτιδας κατά της αλλεργίας κατά της φλύκταινας (DAPP), όταν διαγνωστεί από κτηνίατρο.
  Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί άμεση αποτελεσματικότητα ακαρεοκτόνου για αυτό το προϊόν, έχει αποδειχθεί η επίμονη μυκητοκτόνος δράση μέχρι μία εβδομάδα έναντι κροσσών Ixodes ricinus .
  Εάν τα κρότων Ixodes ricinus είναι ήδη παρόντα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του φαρμάκου, όλα τα κρότωνες μπορεί να μην θανατωθούν τις πρώτες 48 ώρες, αλλά μπορούν να θανατωθούν μέσα σε μια εβδομάδα.
  4.3. Αντενδείξεις
  Να μην χρησιμοποιείται σε γατάκια ηλικίας κάτω των 8 εβδομάδων ή / και βάρους κάτω του 1 kg, ελλείψει διαθέσιμων δεδομένων.
  Μην χρησιμοποιείτε σε άρρωστα ζώα (συστηματική νόσο, πυρετό, κλπ.) Ή αναρρώνετε.
  Μην χρησιμοποιείτε σε κουνέλια, καθώς μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες.
  Να μην χρησιμοποιείται σε περίπτωση υπερευαισθησίας στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα.
  4.4. Ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε είδος στόχου
  Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν δεν εμποδίζει την προσβολή από το κρότωνα του ζώου.
  Για τον καλύτερο έλεγχο των ψύλλων όταν υπάρχουν πολλαπλά ζώα στο ίδιο νοικοκυριό, όλοι οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία με εγκεκριμένο εντομοκτόνο.
  Οι ψύλλοι των ζώων προσβάλλουν συχνά το καλάθι, το χώρο ύπνου και τους χώρους ανάπαυσης όπως χαλιά, καναπέδες κλπ. Σε περίπτωση μαζικής μόλυνσης και από την έναρξη των μέτρων καταπολέμησης των παρασίτων, οι περιοχές αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο και να εκκενώνονται τακτικά.
  Η επίδραση των λουτρών ή των σαμπουάν στην αποτελεσματικότητα αυτού του κτηνιατρικού φαρμάκου δεν έχει αξιολογηθεί σε γάτες. Ωστόσο, μελέτες σε σκύλους δείχνουν ότι ένα φαρμακευτικό σαμπουάν, ακολουθούμενο από πλήρη ξήρανση του ζώου, 1 έως 2 ώρες πριν από την εφαρμογή της θεραπείας και εβδομαδιαία κολύμβηση του ζώου για 6 εβδομάδες δεν επηρεάζουν όχι η αποτελεσματικότητα αυτού του κτηνιατρικού φαρμάκου κατά των ψύλλων σε σκύλους.
  Αποφύγετε οποιαδήποτε λουτρό ή βύθιση στο νερό για δύο ημέρες μετά την εφαρμογή του προϊόντος.
  Χρησιμοποιείται ως μέρος ενός θεραπευτικού προγράμματος για την καταπολέμηση της αλλεργικής δερματίτιδας από ψύλλους, συνιστώνται μηνιαίες εφαρμογές σε αλλεργικές γάτες και άλλα κατοικίδια ζώα.
  4.5. Ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση
  i) Ειδικές προφυλάξεις για χρήση σε ζώα
  Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το προϊόν εφαρμόζεται σε μια περιοχή όπου το ζώο δεν μπορεί να γλείψει.
  Βεβαιωθείτε ότι τα ζώα που μόλις έχουν υποστεί αγωγή δεν γλείφουν το ένα το άλλο.
  Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια του ζώου. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος με τα μάτια, πλύνετε αμέσως με άφθονο νερό.
  Μην εφαρμόζετε το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν σε τραύματα ή αλλοιώσεις του δέρματος.
  Είναι πιθανό ότι μερικά τσιμπούρια παραμένουν αγκιστρωμένα. Συνεπώς, ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς εάν οι συνθήκες είναι δυσμενείς.
  ii) Ειδικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν σε ζώα
  Αυτό το προϊόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των βλεννογόνων και των οφθαλμών. Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε επαφή του προϊόντος με το στόμα και τα μάτια πρέπει να αποφεύγεται.
  Σε περίπτωση τυχαίας επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό. Εάν ο ερεθισμός των ματιών παραμένει, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε το φύλλο οδηγιών χρήσης ή την ετικέτα στο γιατρό.
  Αποφύγετε την επαφή με τα δάκτυλα. Σε περίπτωση επαφής, πλύνετε αμέσως με σαπούνι και νερό.
  Πλύνετε τα χέρια μετά τη χρήση.
  Μην καπνίζετε, πίνετε ή τρώτε κατά την εφαρμογή του προϊόντος.
  Τα άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στο fipronil ή σε κάποιο από τα έκδοχα θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με αυτό το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν.
  Μη χειρίζεστε τα ζώα που έχουν υποστεί αγωγή και μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν με τα ζώα που έχουν υποστεί αγωγή μέχρι να στεγνώσει η περιοχή εφαρμογής. Ως εκ τούτου, συνιστάται να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μάλλον νωρίς το βράδυ. Επιπλέον, συνιστάται να μην αφήνετε τα ζώα που έχουν υποστεί αγωγή να κοιμούνται με τους ιδιοκτήτες τους, ιδιαίτερα τα παιδιά.
  Κρατήστε τις πιπέτες στην αρχική συσκευασία και απορρίψτε αμέσως τις χρησιμοποιημένες πιπέτες.
  iii) Άλλες προφυλάξεις
  Το προϊόν μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για βαμμένες επιφάνειες, βερνίκια ή άλλες οικιακές επιφάνειες ή έπιπλα.
  4.6. Ανεπιθύμητες ενέργειες (συχνότητα και σοβαρότητα)
  Σε περίπτωση γλύψιμης, μπορεί να παρατηρηθεί σύντομο επεισόδιο υπεραλίσεως, που σχετίζεται κυρίως με τη φύση του διαλύτη.
  Ανάμεσα στις παρενέργειες, έχουν σπάνιες περιπτώσεις παροδικές δερματικές αντιδράσεις στο σημείο εφαρμογής (κλιμάκωση, τοπική αλωπεκία, κνησμός, ερύθημα) και γενικευμένο κνησμό ή αλωπεκία έχουν αναφερθεί μετά τη χρήση.
  Πολύ σπάνια παρατηρήθηκε υπερευαισθησία, αναστρέψιμα νευρολογικά συμπτώματα (υπεραισθησία, κατάθλιψη, νευρικά συμπτώματα) ή έμετος μετά τη χρήση.
  Η συχνότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών ορίζεται με την ακόλουθη σύμβαση
  Πολύ συχνές (παρενέργειες σε περισσότερα από 1 στα 10 ζώα κατά τη διάρκεια της θεραπείας)
  Κοινές (1 έως 10 ζώα σε 100)
  Όχι συχνές (1 έως 10 ζώα σε 1000)
  Σπάνιες (μεταξύ 1 και 10 ζώα σε 10.000)
  Πολύ σπάνιες (λιγότερο από 10 000 ζώα, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων αναφορών ).
  4.7. Χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης, της γαλουχίας ή της ωοτοκίας Οι
  εργαστηριακές μελέτες με το fipronil δεν έδειξαν τερατογόνες ή εμβρυοτοξικές επιδράσεις.
  Δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες αυτού του φαρμάκου σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας. Η χρήση του προϊόντος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας θα συμβεί μόνο μετά από αξιολόγηση του λόγου οφέλους / κινδύνου από τον θεράποντα κτηνίατρο.
  4.8. Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης
  Δεν είναι γνωστές.
  4.9. Δοσολογία και οδός χορήγησης
  Οδός χορήγησης και δοσολογία:
  Για τοπική εφαρμογή μόνο στο δέρμα. Μόνο για εξωτερική χρήση.
  Μια πιπέτα των 0,5 ml επιτρέπει τη θεραπεία μιας γάτας, η οποία αντιστοιχεί σε μια συνιστώμενη ελάχιστη δόση 5 mg fipronil ανά kg σωματικού βάρους.
  Το ελάχιστο διάστημα μεταξύ δύο εφαρμογών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 4 εβδομάδες.
  Για ασφαλή εφαρμογή:
  Αποσυνδέστε ένα από τα κύτταρα από την πλάκα. Αυτό αποφεύγει το τυχαίο άνοιγμα του υπόλοιπου δίσκου που προστατεύει από την υγρασία τις πιπέτες που δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμη. Ανοίξτε το κελί με ψαλίδι. Για να αποφύγετε την καταστροφή της πιπέτας, κόψτε τη γραμμή που φέρει ένα ψαλίδι. Αφαιρέστε προσεκτικά το φύλλο αλουμινίου από το άκρο κοπής και τραβήξτε έξω την πιπέτα.
  Κρατήστε τη πιπέτα κάθετα. Αγγίξτε ελαφρά την πιπέτα για να χαμηλώσετε όλο το υγρό περιεχόμενο στο σώμα της πιπέτας. Αναδιπλώστε το τμήμα πάνω από τη πιπέτα προς τα πίσω. Η πιπέτα μπορεί τώρα να είναι κεκλιμένη, εάν είναι απαραίτητο. Για να ανοίξετε τη πιπέτα, σπάστε το άκρο της, αναδιπλώνοντάς το με ένα αιχμηρό χτύπημα στη γραμμή προ-κοπής.
  Διαδώστε τα μαλλιά μεταξύ των ωμοπλάτων έτσι ώστε το δέρμα να είναι ορατό. Τοποθετήστε την άκρη της πιπέτας στο δέρμα και πιέστε αρκετές φορές την πιπέτα για να την αφαιρέσετε πλήρως από το περιεχόμενό της απευθείας στο δέρμα και σε ένα σημείο.
  Η εφαρμογή του διαλύματος κοντά στη βάση της κεφαλής περιορίζει τον κίνδυνο ότι το ζώο γλείφει το διάλυμα. Βεβαιωθείτε ότι τα ζώα δεν γλείφουν ο ένας τον άλλον μετά τη θεραπεία.
  Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να αποφεύγεται η διαβροχή του στρώματος με το προϊόν, καθώς θα προκαλούσε κολλώδεις τρίχες στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτή η πτυχή θα εξαφανιζόταν μέσα σε 24 ώρες από την εφαρμογή.
  4.10. Υπερδοσολογία (συμπτώματα, διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, αντίδοτα), εάν είναι απαραίτητο
  Η τοξικότητα του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος που εφαρμόζεται στο δέρμα είναι πολύ χαμηλή. Ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών (βλ. Παράγραφο 4.8) μπορεί να αυξηθεί με υπερδοσολογία, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζώα θα πρέπει πάντα να υποβάλλονται σε θεραπεία με το κατάλληλο μέγεθος πιπέττας για το βάρος τους.
  Δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες ασφάλειας του προϊόντος μετά από επαναλαμβανόμενη χορήγηση ή υπερδοσολογία, καθώς είναι γνωστό το τοξικολογικό προφίλ της δραστικής ουσίας και των εκδόχων.
  4.11. Χρόνος αναμονής
  Δεν ισχύει.
  5. Φαρμακολογικές ιδιότητες
  Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: εξωτερικό παράσιτο, fipronil.
  Κωδικός ATC-vet: QP53AX15.
  5.1. Φαρμακοδυναμικές ιδιότητες Το
  Fipronil είναι ένα εντομοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια φαινυλοπυραζολίου. Λειτουργεί αναστέλλοντας το σύμπλοκο GABA, συνδέοντας τον δίαυλο χλωριδίου και εμποδίζοντας έτσι την προ- και μετα-συναπτική διέλευση των ιόντων χλωρίου κατά μήκος της κυτταρικής μεμβράνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος και το θάνατο των εντόμων.
  Το Fipronil έχει εντομοκτόνο δράση κατά των ψύλλων ( Ctenocephalides spp.) Και μια ακαρεοκτόνο δράση κατά των κροτώνων ( Ixodes ricinus ).
  Οι σφαγείς σκοτώνονται μέσα σε 24 ώρες.
  5.2. Φαρμακοκινητικά χαρακτηριστικά
  Το κτηνιατρικό φαρμακευτικό προϊόν κατανέμεται σε ολόκληρο το δέρμα του ζώου εντός 24 έως 48 ωρών.
  Η απορρόφηση του fipronil είναι αμελητέα στη γάτα μετά από τοπική εφαρμογή.
  Η συγκέντρωση του Fipronil στο στρώμα μειώνεται με το χρόνο.
  6. Φαρμακευτικές πληροφορίες
  6.1. Κατάλογος εκδόχων
  Βουτυλοϋδροξυανισόλη (E320)
  Βουτυλοϋδροξυτολουόλιο (E321)
  Μονοαιθυλαιθέρας διαιθυλενογλυκόλης
  6.3. Διάρκεια ζωής
  Διάρκεια ζωής του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος συσκευασμένου προς πώληση: 30 μήνες.
  6.4. Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την φύλαξη του προϊόντος
  Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν δεν απαιτεί ειδικές προφυλάξεις για την αποθήκευση.
  Φυλάξτε την στην αρχική συσκευασία.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.1 kg

Δείτε κι αυτά …

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη