+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Melody Duo WP

BAYER
(iprovalicarb 5,5%propineb 61,3%)Μυκητοκτόνο με διασυστηματική δράση κατά των περονοσπόρων και της αλτερνάριας σε πατάτα και τομάτα.

Σύγκρινε
SKU: 02.02.003
Κατασκευαστής:
Brands
 • Περιγραφή Προϊόντος

  Melody Duo WP (iprovalicarb 5,5%propineb 61,3%)

  Αριθμός Εγκρισης Κυκλοφορίας 6954/31.03.2014
  Τύπος σκευάσματος Βρέξιμη σκόνη.
  Κατηγορία και Τρόπος δράσης

   

  Το iprovalicarb (ομάδα αμιδο-καρβαμιδικών εστέρων) δρα εξειδικευμένα κυρίως εναντίον μυκήτων της τάξης Peronosporales της κλάσης των ωομυκήτων. Γενικά το iprovalicarb θεωρείται ότι εμφανίζει αξιόλογη προληπτική κυρίως δράση αλλά και ικανοποιητική θεραπευτική και αντισπορογόνα δράση απορροφάται ταχέως απο το φύλλωμα και κινείται μέσα στο φυτό με αποπλαστική κυρίως κίνηση. Το propineb ανήκει στη χημική ομάδα των διθειοκαρβαμιδικών μυκητοκτόνων και συγκεκριμένα στα μονοαλκυλοδιθειοκαρβαμιδικά. Η δράση του δε είναι προστατευτική.

  Διαθέσιμες Συσκευασίες Κουτί 500 γρ. Χ 10 ανά χ/β
  Κουτί 2,5 κιλών (2 Χ 1,25 κιλά) Χ 4 ανά χ/β
  Καλλιέργειες Πατάτα , Τομάτα (Θ) , Τομάτα (Υ)
  Καλλιέργεια Εχθροί / Στόχοι Δοσολογία Χρόνος & Τρόπος Εφαρμογής Τελευταία επέμβαση
  πριν τη συγκομιδή (ημέρες)
  Πατάτα  Περονόσπορος (Phytophthora infestans) Αλτερνάρια (Alternaria solani 250-300 γρ/στρέμμα. Με 30-100 λίτρα νερό/στρέμμα.  Προληπτικές εφαρμογές εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του παθογόνου, με μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-14 ημέρες.  14 
  Τομάτα (Υ&Θ)  Περονόσπορος (Phytophthora infestans) Αλτερνάρια (Alternaria solani 250 γρ/ 100 λίτρα νερό. Με 50-100 λίτρα νερό/στρέμμα για την Υπαίθρια & 100-120 λίτρα/στρέμμα για τη Θερμοκηπίου.  Προληπτικές εφαρμογές εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του παθογόνου, με μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-14 ημέρες.  Υπαίθρου: 20, Θερμοκηπίου: 7 
  Τρόπος εφαρμογής

  Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος

  Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού

  Γεμίστε το δοχείο του ψεκαστικού μέχρι τη μέση με νερό. Διαλύετε την απαιτούμενη ποσότητα σκευάσματος σε μικρή ποσότητα νερού και τη ρίχνετε στο ψεκαστικό δοχείο αναδεύοντας καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό συνεχίζοντας την ανάδευση. Το ψεκαστικό υγρό πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά την παρασκευή του. Μετά τον ψεκασμό να γίνεται πλύσιμο των ψεκαστικών μέσων με νερό. Ν γίνονται τουλάχιστον 3 ξεπλύματα.

  Φυτοτοξικότητα

   

  Σημάνσεις επικινδυνότητας για το χρήστη και το περιβάλλον

  Διαχείρηση ανθεκτικότητας

  Χρήση προληπτική και κατά προτίμηση μόνο στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Σε περιοχές που εφαρμόχζονται μέχρι 6 επεμβάσεις για το περονόσπορο οι μισές μπορούν να γίνουν με το MELODY DUO WP, ενώ όπου εφαρμόζονται περισσότερες το ενα τρίτο να είναι με MELODY DUO WP. Σε περίπτωση εφαρμογή δύο συνεχόμενων επεμβάσεων με MELODY DUO WP, η επόμενη να γίνεται μετά απο εφαρμογή 2 τουλάχιστον επεμβάσεων με σκευάσματα που δεν περιέχουν iprovalicarb και δεν εμφανίζουν διασταυρωτή ανθεκτικότητα με iprovalicarb. Σε περίπτωση εναλλαγής με μυκητοκτόνα άλληε ομάδας πρέπει να τηρείται το μεσοδιάστημα του άλλου μυκητοκτόνου.

  Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προιόντος και της συσκευασίας του

  Σε υψικαμίνους που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφαλή καταστροφή του.

  Παρατηρήσεις

   

  !!!!!!!!!Φάσμα δράσης

   

  Χρόνος και τρόπος εφαρμογής

   

   

  Προσοχή!

  Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη