+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Oberon 240 SC

BAYER
(spiromesifen: 24%, βοηθητικές ουσίες: 76,32%) Εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο για την καταπολέμηση των τετρανύχων και του αλευρώδη σε καλλιέργειες κηπευτικών θερμοκηπίου και των τετρανύχων στα καλλωπιστικά θερμοκηπίου

Σύγκρινε
SKU: 02.11.002
Κατασκευαστής:
Brands
 • Περιγραφή Προϊόντος

                                                                                   OBERON 240 SC

  Αριθμός Εγκρισης Κυκλοφορίας 14256/2-6-2008
  Τύπος σκευάσματος Πυκνό εναιώρημα (SC)
  Κατηγορία και Τρόπος δράσης

  Εντοµοκτόνο-ακαρεοκτόνο για την καταπολέμηση των τετρανύχων και του αλευρώδη σε καλλιέργειες κηπευτικών θερμοκηπίου και των τετρανύχων στα καλλωπιστικά θερμοκηπίου. Δρα κυρίως εξ επαφής και σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει της βιοσύνθεση των λιπιδίων. Το OBERON 240 SC είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίον των νεαρών σταδίων των καταπολεµούµενων εχθρών των οποίων ο θάνατος επέρχεται μετά την παρέλευση 3-10 ημερών από την εφαρμογή. 

  Διαθέσιμες Συσκευασίες Φιάλη 120cc X 40 σε χ/β
  Καλλιέργειες Αγγούρι (Θ) , Καλλωπιστικά (Θ) , Κολοκυθάκι (Θ) , Μελιτζάνα (Θ) , Πεπόνι (Θ) , Πιπεριά (Θ) , Τομάτα (Θ) , Φασολάκια (Θ) , Φράουλα (Θ)
  Καλλιέργεια Εχθροί / Στόχοι Δοσολογία Χρόνος & Τρόπος Εφαρμογής Τελευταία επέμβαση
  πριν τη συγκομιδή (ημέρες)
  Τομάτα (Θ), Αγγούρι (Θ), Κολοκυθάκι (Θ), Πιπεριά (Θ), Μελιτζάνα (Θ)  Αλευρώδεις (Trialeurodes vaporariorum, Bemicia tabaci), Τετράνυχος (Tetranychus spp. 60-90 κ.εκ./στρέμμα ή 40-60 κ.εκ./100lt νερού με 150lt όγκο ψεκαστικού υγρού  Με την εμφάνιση της προσβολής στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του πληθυσμού. Για καλύτερα αποτελέσματα οι εφαρμογές να στοχεύουν στα νεαρά στάδια των εχθρών-στόχων. (Μεσοδιάστημα 10-14 ημέρες)  3
  Πεπόνι (Θ), Φασόλι (Θ), Φράουλα (Θ)  Αλευρώδεις (Trialeurodes vaporariorum, Bemicia tabaci), Τετράνυχος (Tetranychus spp. 40-60 κ.εκ./στρέμμα ή 40-60 κ.εκ./100lt νερού με 100lt όγκο ψεκαστικού υγρού  Με την εμφάνιση της προσβολής στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του πληθυσμού. Για καλύτερα αποτελέσματα οι εφαρμογές να στοχεύουν στα νεαρά στάδια των εχθρών-στόχων. (Μεσοδιάστημα 10-14 ημέρες) 
  Καλλωπιστικά (Θ)  Τετράνυχος (Tetranychus spp. 60 κ.εκ./στρέμμα ή 40 κ.εκ./100lt νερού με 150lt όγκο ψεκαστικού υγρού  Με την εμφάνιση της προσβολής στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του πληθυσμού. Για καλύτερα αποτελέσματα οι εφαρμογές να στοχεύουν στα νεαρά στάδια των εχθρών-στόχων. (Μεσοδιάστημα 10-14 ημέρες)   
  Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιεργητική περίοδο 4 σε όλες τις καλλιέργειες
  Τρόπος εφαρμογής

  Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος.

  Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού

  Γεµίζουµε το δοχείο του ψεκαστικού µηχανήµατος µε νερό µέχρι τη µέση και προσθέτουμε αναδεύοντας την συνιστώµενη δόση του σκευάσματος. Συµπληρώνουµε µε το υπόλοιπο νερό αναδεύοντας συνεχώς.

  Φυτοτοξικότητα

  Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώµενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής. Για την ασφαλή χρήση του OBERON 240 SC στα καλλωπιστικά πρέπει να προηγείται  δοκιμαστική εφαρμογή πριν την εκτεταμένη χρήση του.

   

  Σημάνσεις επικινδυνότητας για το χρήστη και το περιβάλλον

   

  Διαχείρηση ανθεκτικότητας

  Για την πρόληψη ή καθυστέρηση της ανάπτυξης ανθεκτικότητας του τετράνυχου και του αλευρώδη στο OBERON 240 SC συστήνεται η ακόλουθη στρατηγική:

  • Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών µεθόδων ώστε να µειώνεται ο αριθµός των εφαρµογών στις απολύτως απαραίτητες για τον αποτελεσµατικό έλεγχο των εχθρών.
  • Οι εφαρµογές να γίνονται µε τη συνιστώµενη δόση και µεσοδιαστήµατα.
  • Να εξασφαλίζεται καλή και οµοιόµορφη κάλυψη της άνω και κάτω επιφάνειας των φύλλων µε το ψεκαστικό υγρό.
  • Το OBERON 240 SC να εφαρµόζεται µέχρι 4 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο και σε εναλλαγή µε εντοµοκόνα/ακαρεοκτόνα άλλων οµάδων µε διαφορετικό τρόπο δράσης.
  • Να διενεργείται συστηµατικός έλεγχος µε την µέθοδο της εµβαπτιζόµενης αντικειµενοφόρου πλάκας των πληθυσµών εχθρών/στόχων έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόµενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
  • Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις µειωµένης αποτελεσµατικότητας, οι εφαρµογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται µε σκευάσµατα διαφορετικής οµάδας.

   

  Προφυλάξεις για την ασφαλή εφαρμογή του Oberon 240 SC σε προγράμματα IPM στα θερμοκήπια:

  Εξαπόλυση αρπακτικών ακαρέων και εντόμων να γίνεται αφού μεσολαβήσουν 2-3 εβδομάδες από τον ψεκασμό.

  Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προιόντος και της συσκευασίας του

  Τα δοχεία ξεπλένονται υπό πίεση µε κατάλληλο µηχανισµό ή γίνεται τριπλό ξέπλυµα (τα νερά του ξεπλύµατος τα ρίχνουµε στο ψεκαστικό υγρό) και στη συνέχεια αφού καταστραφούν προηγουµένως µε τρύπηµα, για τη διασφάλιση της µη περαιτέρω χρήσης, εναποτίθενται στα σηµεία συλλογής για ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας.

  Παρατηρήσεις

  Στις περιπτώσεις όπου στο θερμοκήπιο υπάρχει µόνο τετράνυχος να εφαρμόζεται η μικρότερη δόση.

  Προσοχή!

  Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη