+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Prosper 500 EC

BAYER
(spiroxamine 50% β/ο )Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση για το ωίδιο του αμπελιού

Σύγκρινε
SKU: 02.02.018
Κατασκευαστής:
Brands
 • Περιγραφή Προϊόντος

  Prosper 500 EC (spiroxamine 50% β/ο )

  Αριθμός Εγκρισης Κυκλοφορίας 6771/14.01.2003
  Τύπος σκευάσματος Υγρό γαλακτωματοποιήσιμο.
  Κατηγορία και Τρόπος δράσης

  Το spiroxamine ανήκει σε νέα χημική ομάδα, τις σπειροκεταλαμίνες.
  Παρεμποδίζει την βιοσύνθεση στερολών στους μύκητες, αλλά με διαφορετικό τρόπο από τα μυκητοκτόνα της μεγάλης ομάδας των αζολών. Η κύρια θέση δράσης του είναι η αναγωγάση Δ14. Επιπλέον τα διαφορετικά εναντιομερή του επενεργούν και σε άλλες θέσεις συμπληρωματικά.
  Το Prosper επιδρά και καταστρέφει διάφορα στάδια ανάπτυξης του μύκητα (κονίδια, πλάκα προσκολλήσεως, μυκήλιο, κονιδιοφόροι), τα οποία βρίσκονται επάνω στην επιφάνεια των φυτικών ιστών και ακόμη διεισδύει στα επιδερμικά κύτταρα και παρεμποδίζει και εκεί την εξέλιξη του μύκητα.
  `Εχει δράση προστατευτική και θεραπευτική.

  Παρουσιάζει βραδύα αποπλασματική κίνηση στα φυτά στα οποία διεισδύει ταχύτατα και γι’αυτό δεν επηρεάζεται η δράση του από βροχόπτωση, δύο ώρες μετά την εφαρμογή του.

  Διαθέσιμες Συσκευασίες Φιάλη 120 κ.εκ. (ανά 40)
  Φιάλη 500 κ.εκ. (ανά 20)
  Καλλιέργειες Αμπέλι
  Καλλιέργεια Εχθροί / Στόχοι Δοσολογία Χρόνος & Τρόπος Εφαρμογής Τελευταία επέμβαση
  πριν τη συγκομιδή (ημέρες)
  Αμπέλι (Οινοποιήσιμα & Επιτρπέζια)  Ωίδιο (Uncinula necator 60 κ.εκ../100 λτ. νερό. Με 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα.  Προληπτική εφαρμογή στο στάδιο των 2-3 φύλλων λίγο πριν την άνθηση και μετά το δέσιμο και σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης.  14 (Επιτραπέζια), 35 (Οινοποιήσιμα) 
  Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιεργητική περίοδο Αμπέλι 4.
  Τρόπος εφαρμογής Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος. Ο όγκος του ψεκαστικού υγρού και η πίεση πρέπει να είναι τέτοιοι ώστε να επιτυγχάνεται καλή διαβροχή φυλλώματος.
  Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού Αραιώνουμε το προϊόν σε λίγο νερό. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα στο μισογεμισμένο με νερό βυτίο με συνεχή ανάδευση και απογεμίζουμε το βυτίο με νερό.
  Συνδυαστικότητα Συνδυάζεται με τα Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα BULDOCK 25 SC. Δεν συνδυάζεται με τα CASCADE 10DC, RIDOMIL MZ WP, FOLICUR 250 EW.
  Σημάνσεις επικινδυνότητας για το χρήστη και το περιβάλλον

  Διαχείρηση ανθεκτικότητας O κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας στο PROSPER 500 EC, του μύκητα Uncinula necator, κάτω απο ορισμένες συνθήκες είναι υπαρκτός. Για την πρόληψη εμφάνισης φαινομένων ανθεκτικότητας στην πράη πρέπει να εφαρμόζεται η χρήση του spiroxamine μόνο προληπτικά και σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων χημικών ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.  
  Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προιόντος και της συσκευασίας του Η απόσυρση ή η καταστροφή του σκευάσματος πρέπει να γίνεται σε υψικαμίνους που έχουν κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφαλή καταστροφή του. Ο καθαρισμός του ψεκαστήρα και το πλύσιμο των ψεκαστικών μέσων πρέπει να γίνεται σε αψέκαστη περιοχή του αμπελώνα όπου χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα ή σε ειδικό χώρο για πλύσιμο με τσιμεντένιο δάπεδο και συλλογή των εκπλυμάτων σε ειδική δεξαμένή. Το πλύσιμο γίνεται με 3 ξεπλύματα του βυτίου και των μερών του ψεκαστήρα με νερό.
  !!!!!!!!!Φάσμα δράσης

   

   

  Προσοχή!

  Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη