+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
hero background

Κατάστημα

Teldor 50 WG

BAYER
(fenhexamid 51% β/βΒοηθητικές όυσίες: 46,3% β/β)Mυκητοκτόνο με εκλεκτική προληπτική δράση στον βοτρύτη

Σύγκρινε
SKU: 02.02.020
Κατασκευαστής:
Brands
 • Περιγραφή Προϊόντος

               Teldor 50 WG  (fenhexamid 51% β/β Βοηθητικές όυσίες: 46,3% β/β)


  Αριθμός Εγκρισης Κυκλοφορίας 6772/01.04.2003
  Τύπος σκευάσματος Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι
  Κατηγορία και Τρόπος δράσης

  Το TELDOR επιδρά στον βοτρύτη με νέο τρόπο, διαφορετικό από τα ήδη χρησιμοποιούμενα μυκητοκτόνα. Είναι κυρίως προστατευτικό (αν και εισέρχεται σε κάποιο βαθμό μέσα στα κύτταρα). Το TELDOR παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βλαστικών υφών του βοτρύτη, την ανάπτυξη του βλαστικού σωλήνα και την διείσδυσή του μέσα στα κύτταρα. Το δραστικό του συστατικό fenhexamide ανήκει στη χημική ομάδα των υδροξυανιλιδών.

  Δεν αποδομείται γρήγορα επάνω στα φυτά, ώστε επιδεικνύει καλή διάρκεια δράσης.

  Εκτός από την δράση στον βοτρύτη το fenhexamid είναι δραστικό και στη μονίλια και στη σκληρωτίνια, ενώ παρουσιάζει δευτερεύουσα δράση σε άλλους μύκητες (π.χ. ανθρακώσεις).

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το TΕLDOR λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών τοξικολογικών και οικοτοξικολογικών χαρακτηριστικών του καθώς και της συμπεριφοράς του ως προς τα υπολείμματα, έχει χαρακτηρισθεί από τις Υπηρεσίες Εγκρίσεων των ΗΠΑ ως «ουσία χαμηλού κινδύνου» (reduced risk compound).

  Σύμφωνα με μελέτες οι εφαρμογές με ακόμη και κοντά στη συγκομιδή δεν επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα των καρπών. Αντίθετα μάλιστα αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τον βοτρύτη, ιδιαίτερα πριν από την συγκομιδή, το TELDOR συμβάλλει στην επίτευξη υγιούς παραγωγής και διευκολύνει στην συνέχεια την διατήρησή τους σε καλή κατάσταση κατά την αποθήκευση και μεταφορά μέχρι την κατανάλωση.

   

  Διαθέσιμες Συσκευασίες Κουτί 200 γρ. (ανά 20)
  Κουτί 300 γρ. (ανά 20)
  Κουτί 1 κιλού (ανά 10)
  Κουτί 1,5 κιλού (ανά 10)
  Καλλιέργειες Ακτινίδιο , Αμπέλι , Τομάτα (Θ) , Φράουλα (Υ&Θ)
  Καλλιέργεια Εχθροί / Στόχοι Δοσολογία Χρόνος & Τρόπος Εφαρμογής Τελευταία επέμβαση
  πριν τη συγκομιδή (ημέρες)
  Ακτινίδιο (Μετασυλλεκτική εφαρμογή)  Βοτρύτης (Botrytis cinerea 100 γρ./100 λτ. νερό  Εμβάπτιση καρπών μετά τη συγκομιδή.  60 ημέρες 
  Αμπέλι (Οινοποιήσιμα & Επιτρπέζια)  Βοτρύτης (Botrytis cinerea 100-150 γρ./100 λτ. νερό, Mε 100 λίτρα νερό ανά στρέμμα.  Εφαρμογές στην άνθηση, λίγο πριν το κλείσιμο του βότρυ, μέχρι την ωρίμανση και σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης.  14 (Οινοποιήσιμα) & 7 (Επιτραπέζια) 
  Τομάτα (Θ)  Βοτρύτης (Botrytis cinerea 150 γρ./100 λτ. νερό.  Εφαρμογές απο την εμφάνιση των πρώτων καρπών και εφόσον οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας και σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης, με μεσοδιαστήματα 7-10 ημερών. 
  Φράουλα (Υ&Θ)  Βοτρύτης (Botrytis cinerea 150 γρ./στρέμμα. Με 50-70 λτ. νερό νερό ανά στρέμμα.  Εφαρμογές κυρίως στην άνθηση και μέχρι την ωρίμανση με μεσοδιαστήματα 10-14 ημερών, σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης. 
  Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιεργητική περίοδο Αμπέλι 2, Φράουλα 3, Τομάτα 3, Ακτινίδιο Μετασυλλεκτική εφαρμογή.
  Τρόπος εφαρμογής Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος. Ο όγκος του ψεκαστικού υγρού και η πίεση ψεκασμού πρέπει να είναι τέτοιοι ώστε να γίνει διαβροχή του φυλλώματος.
  Σημάνσεις επικινδυνότητας για το χρήστη και το περιβάλλον

  !!!!!!!!!Φάσμα δράσης

   

   

  Προσοχή!

  Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

 • Επιπλέον πληροφορίες

  Βάρος 0.0000 kg
  Διαστάσεις 0.0000 x 0.0000 x 0.0000 cm

Παρόμοια Προϊόντα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη