+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Category: Άμπελος

Άμπελος, Ελιά

Η περίπτωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa

13 Φεβρουαρίου 2019, Author: Γιώργος Σταυριανάκης

Η περίπτωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa To βακτήριο έγινε ευρέως γνωστό το 2013 αν και η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει την παρουσία του από το 1930 (Καλιφόρνια). Τότε είχε προκαλέσει ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες όπως αμπέλια, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα και φυτά μεγάλης καλλιέργειας. Στην εξάπλωση του βακτηρίου βοηθά η έντονη διακίνηση αγαθών καθώς και η κλιματική αλλαγή. […]

Άμπελος, κλάδεμα

Το κλάδεμα του κλήματος

7 Φεβρουαρίου 2019, Author: Γιώργος Σταυριανάκης

Το κλάδεμα του αμπελιού Με τον όρο κλάδεμα εννοούμε την διαδικασία της αφαίρεσης ζωντανών τμημάτων όπως βραχίονες, κληματίδες, βλαστοί, φύλλα, ταξιανθίες. Με την διαδικασία αυτή προσπαθούμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό της απόδοσης του αμπελιού μας, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι καλλιεργείται στις κατάλληλες συνθήκες. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε κάποιες […]

Άμπελος

Ίσκα, ευτυπίωση και φόµοψη στους αµπελώνες

4 Απριλίου 2015, Author: Αγροτική Στέγη

  Τις αποδόσεις του αµπελώνα µειώνουν αργά αλλά σταθερά οι ασθένειες του ξύλου, σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου. Χηµική αντιµετώπιση µπορεί να γίνει µόνο για τη φόµοψη, νωρίς την άνοιξη, στα πρώτα βλαστικά στάδια του αµπελιού, ενώ για την ίσκα και την ευτυπίωση δεν υπάρχουν φυτοπροστατευτικά και συστήνονται τα εξής […]

Άμπελος

Έγκατάσταση νέου αμπελώνα

15 Φεβρουαρίου 2013, Author: Αγροτική Στέγη

Γενικότερα, η δημιουργία νέου αμπελώνα για κρασί είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνει με κατάλληλο σχεδιασμό, αφού θα μας δεσμεύσει για τουλάχιστον μία 20ετία. Η σκέψη πάει στην ποσότητα, το είδος και την ποιότητα του κρασιού που θα είναι το τελικό παραγόμενο προϊόν.