+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Category: Λίπανση

Λίπανση

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΛΙΟΥ

18 Δεκεμβρίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

  Την φετινή χρονιά, ενόψει απουσίας θειϊκού καλίου στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και την έναρξη των λιπάνσεων με σύνθετα λιπάσματα ( με την καλλιέργεια  της ελιάς να προηγείται), δυστυχώς τεχνηέντως  λιπάσματα με χλωριούχο κάλιο πλασάρονται σαν λιπάσματα θειϊκού καλίου και μάλιστα σε τιμή παραπλήσια (τα λιπάσματα θειϊκού καλίου είναι πάντα πιο ακριβά). Αρχικά θα πρέπει […]

Λίπανση

Οδηγός Σωστής Λίπανσης

14 Νοεμβρίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

Οδηγός Σωστής Λίπανσης:

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Σιτηρών

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

  Οι σύγχρονες ποικιλίες σπόρου των χειμερινών σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι) που χρησιμοποιούνται σήμερα, χαρακτηρίζονται από υψηλό παραγωγικό δυναμικό, που για να εκδηλωθεί απαιτούνται ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, καθώς και ο κατάλληλος συνδυασμός λιπαντικών θρεπτικών στοιχείων.  

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Πατάτας

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση και ποιότητα Οι σημαντικές λιπαντικές απαιτήσεις της πατάτας οφείλονται κυρίως στη μεγάλη παραγωγή κονδύλων που πραγματοποιεί μέσα στη μικρή καλλιεργητική της περίοδο. Το ριζικό σύστημα της πατάτας είναι περιορισμένης ανάπτυξης και υποχρεώνεται να λειτουργήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της καλλιέργειας. Απαιτείται επομένως πολύ μεγάλη διαθεσιμότητα θρεπτικών στοιχείων για να […]

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Τομάτας

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Αυξημένη παραγωγή και άριστη ποιότητα Οι δύο τύποι της καλλιέργειας για επιτραπέζιο προϊόν είναι η θερμοκηπιακή και η υπαίθρια τομάτα. Τρίτος τύπος είναι η βιομηχανική τομάτα. Όλοι οι τύποι είναι σημαντικοί για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας. Κοινό χαρακτηριστικό της τομάτας είναι οι υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία, λόγω μεγάλης παραγωγής καρπών και Βλαστικής μάζας.

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Ελιάς

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

  Η ελιά ευδοκιμεί και καρποφορεί ικανοποιητικά σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με εξαίρεση τα πολύ όξινα εδάφη. Προσαρμόζεται άριστα και σε λοφώδη εδάφη χαμηλής γονιμότητας, αρκεί να λιπαίνεται σωστά. Αντιδρά θεαματικά στην Αζωτούχο λίπανση, ειδικά σε εδάφη μέτριας γονιμότητας. Tο Άζωτο επηρεάζει θετικά τόσο τη βλάστηση όσο και την καρποφορία. Έμμεσα μπορεί να μειώσει και […]

Λίπανση

Άζωτο και Αζωτούχα λιπάσματα

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Το άζωτο (Ν) ειναι το στοιχειο κλειδι στη λιπανση ,για τον ελεγχο της βλαστησης και της καρποφοριας των δενδρων. Πραγματι απο ολα τα θρεπτικα στοιχεια , τα οποια εφαρμοζονται στο εδαφος , το αζωτο ειναι αυτο που επιφερει την πλεον σημαντικη επιδραση στην αυξηση και αναπτυξη των φυτων στις καλλιεργειες και αυτο το οποιο αποτελει […]

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Αμπελιού

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Η καλύτερη ποιότητα καρπών με το ιδανικό λίπασμα Οι θρεπτικές απαιτήσεις του αμπελιού παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση γιατί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες με κυριότερους την ποικιλία, το ύψος απόδοσης της καλλιέργειας, τα επιδιωκόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την τελική χρήση των σταφυλιών (επιτραπέζια, ή οινοποιήσιμα), τις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες και τέλος την άρδευση. Οι […]

Λίπανση

Χειμερινή βασική λίπανση αμπελιού

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Αποτελεί με βεβαιότητα τη σημαντικότερη από πλευράς θρέψης καλλιεργητική εργασία της αμπέλου αφού μέσω αυτής επιδιώκεται η αύξηση της γονιμότητας του εδάφους και η εξασφάλιση της άριστης ποσότητας και αναλογίας θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια.

Λίπανση

Πρόγραμμα Λίπανσης Eσπεριδοειδών

20 Δεκεμβρίου 2012, Author: Αγροτική Στέγη

Αποδοτική καλλιέργεια με πιο χαμηλό κόστος Τα κυριότερα είδη εσπεριδοειδών με οικονομική σημασία για τη χώρα μας είναι η Πορτοκαλιά, η Μανδαρινιά, η Λεμονιά και το Γκρέιπ-Φρουτ.