+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Άμπελος

Ίσκα, ευτυπίωση και φόµοψη στους αµπελώνες

4 Απριλίου 2015, Author: Αγροτική Στέγη

KLADEMA 

Τις αποδόσεις του αµπελώνα µειώνουν αργά αλλά σταθερά οι ασθένειες του ξύλου, σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου.

Χηµική αντιµετώπιση µπορεί να γίνει µόνο για τη φόµοψη, νωρίς την άνοιξη, στα πρώτα βλαστικά στάδια του αµπελιού, ενώ για την ίσκα και την ευτυπίωση δεν υπάρχουν φυτοπροστατευτικά και συστήνονται τα εξής καλλιεργητικά µέτρα:
-Τα κλαδέµατα να γίνονται µε ξηρό καιρό και προς το τέλος του χειµώνα.
-Να αποφεύγονται οι µεγάλες και βαθιές τοµές, ειδικά κοντά στον κορµό – βραχίονες.
-Να γίνεται αφαίρεση των ύποπτων κληµατίδων φόµοψης (λευκές και κούφιες, µε σκασίµατα στη βάση τους και πολλά µικρά µαύρα στίγµατα) και τα αφαιρούµενα µέρη ξύλου να καταστρέφονται.
Αν ο µεταχρωµατισµός του ξύλου από ίσκα και ευτυπίωση έχει προχωρήσει χαµηλά στον κορµό τα πρέµνα να ξεριζώνονται και να καίγονται. Σε όσα όµως δεν έχει προχωρήσει, συστήνεται αφαίρεση  προσβεβληµένων µερών µαζί µε αρκετό υγιές τµήµα και καλή απολύµανση των εργαλείων.

Πηγή: www.agronews.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη