+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Ασφαλιστικές καλύψεις σε όλη την αλυσίδα παραγωγής φέρνει ο ΕΛΓΑ

17 Ιανουαρίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

elgaΗ σοδειά, το εισόδημα και όλη η αλυσίδα της παραγωγής θα καλύπτονται από το νέο ασφαλιστικό θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης από το βήμα της Βουλής.

 

Ο υπουργός τοποθετούμενος στην ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής του αγροτικού πολυνομοσχεδίου, ανέφερε πως όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., πέραν του συμβατικού του ρόλου του οργανισμού που είναι η ασφάλιση της σοδιάς των παραγωγών, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης του αγροτικού εισοδήματος και φυσικά της υποστήριξης του συνόλου της παραγωγικής αλυσίδας.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, σε αυτό το πνεύμα θα υποστηριχθούν όλα αυτά τα βήματα, δηλαδή η σοδειά, το εισόδημα και όλη η αλυσίδα της παραγωγής γιατί αν ένας κρίκος της καταρρεύσει δε μπορεί ούτε ο επόμενος ούτε ο προηγούμενος να λειτουργήσει.
Εξάλλου κάτι τέτοιο συνέβη και για το θέμα της ακαρπίας που προέκυψε, για το οποίο έχει υπάρξει σχετική τροπολογία από πολλούς βουλευτές που ζήτησαν να αντιμετωπιστεί. Επί του συγκεκριμένου ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε πως η εν λόγω τροπολογία θα γίνει δεκτή, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα αναιρέσει τις προσπάθειες βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου του ΕΛΓΑ., οι οποίες θα συνεχιστούν.
Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού για τα θέματα ασφάλισης του ΕΛΓΑ
Ως προς τα θέματα της ασφάλισης του ΕΛΓΑ, σας είπα ότι παρά το ότι ο νόμος είναι σχετικά πρόσφατος και δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από την εφαρμογή του, εντούτοις μας ξεπερνούν οι εξελίξεις. Σας εξήγησα και άλλη φορά και μάλιστα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της ακαρπίας, γιατί είναι πραγματικά ένα πρόγραμμα που προέκυψε, υπάρχει μάλιστα μια σχετική τροπολογία που ζητήθηκε από πολλούς βουλευτές να το αντιμετωπίσουμε, θα τη δεχτούμε την τροπολογία αυτή, όμως αυτό δεν αναιρεί τις προσπάθειες που θα κάνουμε να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ. Χρήζει υποστήριξης και σας είπα επίσης γιατί καθυστερήσαμε. Καθυστερήσαμε γιατί με τη νέα ΚΟΑ στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ πέραν του συμβατικού θεσμού που έκανε ο ΕΛΓΑ, δηλαδή να υποστηρίξει τη σοδειά του γεωργού, θα έρθει σήμερα να υποστηρίξει και το εισόδημά του και φυσικά να υποστηρίξει το σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας. Θα έχουμε δηλαδή σ’ αυτό το πνεύμα να υποστηρίξουμε όλα αυτά τα βήματα, τη σοδειά, το εισόδημα και όλη αυτή την αλυσίδα της παραγωγής γιατί  αν ένας κρίκος από αυτή την αλυσίδα καταρρεύσει δε μπορεί ούτε ο επόμενος ούτε ο προηγούμενος να λειτουργήσει.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη