+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Διαθέσιμα από το βράδυ της Δευτέρας τα χρήματα της συνδεδεμένης βάμβακος

10 Μαρτίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

bambaki1 

Από το βράδυ της Δευτέρας 10 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα χρήματα της συνδεδεμένης του βαμβακιού, που αφορά 45.151 δικαιούχους με το ποσό της πληρωμής να ανέρχεται στα 190 εκατ. ευρώ περίπου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της  ειδικής  ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν αύριο, Δευτέρα 10.3.2014, στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τη Δευτέρα το βράδυ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν από τη Δευτέρα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.
Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, κλπ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 805,6 ευρώ/ εκτάριο (80,56 ευρώ/στρέμμα) έναντι 72 ευρώ/στρέμμα πέρυσι, που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή ειδικής ενίσχυσης των τελευταίων πέντε ετών και συμπίπτει μάλιστα και με την υψηλότερη τιμή που επιτρέπει ο Κοινοτικός Κανονισμός.
Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2013, όσοι παραγωγοί  δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι  έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν  σφάλματα.
Για τα προφανή σφάλματα  των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 17.3.2014.
Με αφορμή την πληρωμή των δικαιούχων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής της ειδικής  ενίσχυσης  βάμβακος ολοκληρώνεται η επιτυχημένη για φέτος πορεία της καλλιέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι, η  ειδική ενίσχυση βάμβακος που αποτελεί μέρος της συνθήκης προσχώρησης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να καταβάλλεται και τη νέα περίοδο 2014-2020. Μια σειρά μέτρων που έλαβε το Υπουργείο για τη διαφάνεια καταβολής της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος σε συνδυασμό με την καλύτερη αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών καλλιέργειας από τους παραγωγούς, είχαν τελικά το θετικό αποτέλεσμα της επίτευξης υψηλών στρεμματικών αποδόσεων σε συνδυασμό με  υψηλής ποιότητας βαμβάκι.
Παρά το ότι το 2013 καλλιεργήθηκαν λιγότερα στρέμματα βάμβακος σε σχέση με το 2012 και καλύτερο παραγωγικό αποτέλεσμα υπήρξε και καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών ενισχύσεων έγινε. Αυτό μας δείχνει και το συνετό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα από τη συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών,  ώστε το ελληνικό βαμβάκι με την ποιότητά του να συμβάλλει από τις πρώτες θέσεις των εξαγωγικών προϊόντων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στόχος μας παραμένει η ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας και η στήριξη της παραγωγής, μέσα και από τη σωστή διαχείριση και  με διαφάνεια στην  καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων».

Πηγή: www.agronews.gr

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη