+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Ενδυναμωμένη η κτηνοτροφία στη νέα ΚΑΠ

3 Ιουλίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

ktinotrogia 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενδυναμωμένη η κτηνοτροφία στη νέα ΚΑΠ

Πολιτική βούληση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα μέσα από τη διαδικασία εφαρμογής της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ώστε η ελληνική κτηνοτροφία να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στη νέα φάση που εισέρχεται η αγροτική μας οικονομία.

Αυτό επισήμαναν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, παρουσία και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ. Μόσχου Κορασίδη και κ. Δημήτρη Μελά στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν χθες με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Ο κτηνοτροφικός κλάδος αποκτά, τόνισαν, το ειδικό εκείνο βάρος που του αξίζει και του αρμόζει ως πυλώνας ανάπτυξης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και εξόδου από την κρίση. Η αξιοποίηση των διατάξεων της καινούργιας ΚΑΠ επ» ωφελεία της εγχώριας κτηνοτροφίας αποτελεί για εμάς πρώτιστη προτεραιότητα, ώστε ο κλάδος να αποκτήσει ισότιμη θέση με τους άλλους κλάδους της ελληνικής γεωργίας, υπογράμμισε ο κ. Καρασμάνης.

Οι προτάσεις των κτηνοτρόφων, αλλά και των υπόλοιπων φορέων και οργανώσεων του αγροτικού κόσμου, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του ευρύ, ειλικρινή και οργανωμένου διαλόγου που ξεκίνησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στις τελικές εθνικές προτάσεις για την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ, που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι την 1ηΑυγούστου, τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων εξέφρασαν στη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, την ανάγκη γενναίας στήριξης του κλάδου με τα μέτρα που προσφέρει η νέα ΚΑΠ, ενώ υπέβαλαν υπομνήματα με τις προτάσεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αλλά και αναλυτικές θέσεις για την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: www.minagric.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη