+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

«Ιταλοί και Ισπανοί θα πληρώσουν στις τιμές που η Κρήτη ζητά το ελαιόλαδο»

25 Νοεμβρίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

ELAIOLADO Ζήτημα ενιαίου μετώπου για να κρατηθεί το φετινό ελαιόλαδο στις δεξαμενές προκειμένου να πληρωθεί όσο υψηλότερα γίνεται βάζει η ΕΑΣ Ηρακλείου, η οποία το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους προέδρους των 19 συνεταιρισμών της δύναμης της.

 

«Εμείς στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βγάλουμε τιμές. Και τότε θα καλέσουμε τους παραγωγούς προς τα τέλη της εβδομάδας να μας φέρουν το λάδι τους. Μέχρι τότε ας μην πουλήσει κανείς. Και απευθύνομαι σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς από τη Σητεία μέχρι και τα Χανιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατάκης.
Ο συνεταιριστής διευκρίνισε ότι δε θα πρέπει οι Κρητικοί ελαιοπαραγωγοί να φοβηθούν φέτος, αφού η Ελλάδα θα βγάλει πάνω από 300.000 τόνους, που όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες της παγκόσμιας κατανάλωσης. Και επομένως όλο το λάδι θα το πάρουν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί και θα πληρώσουν τις τιμές που η Κρήτη επιδιώκει και διεκδικεί, είτε το θέλουν είτε όχι και θα πουν κι ένα τραγούδι. «Έτσι κι αλλιώς», σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, «το λάδι είναι ένα προϊόν που ουδέποτε έμεινε απούλητο. Και δε θα μείνει απούλητο, ειδικά φέτος, που οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν μεγάλη μείωση παραγωγής από πέρυσι και το έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια».
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» σε σχέση με την τυποποίηση του προϊόντος πολλά θα εξαρτηθούν από την απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση του ελαιολάδου,η οποιά εφόσον είναι θετική, τότε η τυποποίηση θα προχωρήσει. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», κατέληξε ο Ανδρέας Στρατάκης, «για να αποφύγουμε το χύμα λάδι. Διότι χύμα λάδι είναι μια διαδικασία που στο τέλος δεν αφήνει κέρδος σε μας, ενώ είναι σε βάρος και του παραγωγού και του προϊόντος».

Πηγή: www.agronews.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη