+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Κοντά σε εμβόλιο κατά της Νόσου του Schmallenberg

23 Ιανουαρίου 2013, Author: Αγροτική Στέγη

Ερευνητές από την Γλασκώβη (Σκωτία) κατάφεραν να“επεξεργαστούν” το γονιδίωμα του Ιού του Schmallenberg με αποτέλεσμα να κάνουν ένα ακόμη βήμα στην κατανόησης της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα με τη βοήθεια μοριακής γενετικής κατάφεραν να σχεδιάσουν και επαναδημιουργήσουν πλήρως το γονιδίωμα του  Ιού του Schmallenberg μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα και σε τέτοια μορφή ώστε να μπορεί να εισαχθεί και καλλιεργηθεί σε ειδικά κύτταρα. Με αυτή τη διαδικασία τηςαντίστροφης γενετικής, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πανομοιότυπο ιό με τον Ιό του Schmallenberg ενώ παράλληλα απομόνωσαν ένα γονίδιο με την ονομασία NSs που παίζει ρόλο στην άμυνα του ιού απέναντι στην ανοσολογική ανταπόκριση του μολυσμένου ζώου.

Παράλληλα παρατήρησαν ότι με έγχυση ιού χωρίς το γονίδιο NSs σε ποντίκια οδήγησε σε ελαχιστοποίηση της κλινικής εμφάνισης του ιού. Τέλος όσον αφορά την εμφάνιση του ιού σε μόσχους και αμνούς, παρατήρησαν ραγδαία ανάπτυξη σε νωτιαίο μυελό και εγκέφαλο με ιδιαίτερη προτίμηση στους νευρώνες καθώς και στα μυικά κύτταρα που οδηγεί σε μυική εκφύλιση τα νεαρά ζώα.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παραπάνω ευρήματα ίσως οδηγήσουν στην κατασκευή ενός εμβολίου ενάντια στη Νόσο του Schmallenberg(έχει αναπτυχθεί ήδη ένα εμβόλιο από γνωστή εταιρεία που είναι υπό την διαδικασία έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε).

H εργασία δημοσιεύτηκε στο PLoS Pathogen και έχει τίτλο: Schmallenberg Virus Pathogenesis, Tropism and Interaction with the Innate Immune System of the Host.

 

http://www.diagnovet.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη