+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Κουτάβια ως αγχολυτικό για τις εξετάσεις των φοιτητών

22 Ιουνίου 2015, Author: Αγροτική Στέγη

labrador-puppy 

Μια καινοτόμα μέθοδο σκοπεύει να εφαρμόσει το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία θέλοντας να απαλύνει τους φοιτητές από το στρες της εξεταστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα από 20 κουτάβια λαμπραντόρ (από σκύλους-οδηγούς) θα βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο καθόλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου τα οποία θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι «αγχωμένοι» φοιτητές λίγο πριν τις εξετάσεις.

Όπως έχει αποδειχτεί και σε πολλές έρευνες οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ένα χαριτωμένο σκύλο έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση (σε στρεσογόνες καταστάσεις) ενώ το ολιγόλεπτο παιχνίδι με ένα σκύλο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, που οδηγεί σε ηρεμία και χαλάρωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα διεξάγεται με τη βοήθεια σκύλων-οδηγών και οι φοιτητές  που θα συμμετάσχουν καλούνται να κάνουν μια προτεινόμενη δωρεά £ 2 ενισχύοντας το έργο των σκύλων-οδηγών.

Τέλος μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων θα επιτρέπονται στην αίθουσα, για 15 υποδοχές λεπτό, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ταραχτουν τα κουτάβια.

Πηγή: www.diagnovet.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη