+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Νέες καταγγελίες για διακίνηση ακατάλληλών λιπασμάτων από εταιρείες… φαντάσματα

7 Δεκεμβρίου 2013, Author: Αγροτική Στέγη

lipasmata

Τη διακίνηση λιπασμάτων… μαϊμού από εταιρείες φαντάσματα καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Έγγραφο σχετικά με το θέμα εξέδωσε και το αρμόδιο τμήμα του ΥπΑΑΤ (Τμήμα Λιπασμάτων – Εδαφολογίας και Θρέψης Φυτών, Γεν. Διευ. Φυτικής Παραγωγής. Διευ. Εισροών Φυτικής Παραγωγής) στο οποίο τονίζει ότι: πραγματοποιείται εμπορία ακατάλληλων και πιθανών επικίνδυνων λιπασμάτων. Για το θέμα ο ΑγρτοΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Γιάννη Βεβελάκη, Πρόεδρο του ΣΠΕΛ ο οποίος μας ανέφερες: 

«Η παραπλάνηση καταστημάτων και αγροτών συνεχίζεται από εταιρείες φαντάσματα. Τα μέλη μας είναι σε εγρήγορση και ενημερώνουν την αγορά. Επίσης όμως οι αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν βρει και σταματήσει αυτούς τους διακινητές».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΠΕΛ αναφέρει:

Ενημερώνουμε τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι για άλλη μία φορά κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά «ΜΑΪΜΟΥ» προϊόντα των τύπων 20-10-10, 20-10-0 κ.α. που διακινούνται ως «Λιπάσματα Ε.Κ.».

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι στο σακί αναφέρονται με ανεπαρκή δ/νση και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.:

1. Ως παραγωγός εταιρεία η «ΦΙΛΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε., Ανατολής 2 – Ν.Ιωνία»
2. και ως αποστολέας η «MEZOPOL HOLDINGS CO LIMITED, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ».
Παρόμοια σακιά έχουν εντοπιστεί στη Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία), στην Ήπειρο & στη Μακεδονία.

Ο Σ.Π.Ε.Λ. με νέο έγγραφό του (αριθ. πρωτ. 1122/04-12-2013 ) κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και την παραπάνω περίπτωση, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες & αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.
Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ με το συν/νο σχετικό έγγραφο που μας κοινοποίησε, επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος και ενημερώνει μέσω των ΚΕΠΠΥΕΛ όλα τα καταστήματα εμπορίας λιπασμάτων για το θέμα.

Για την ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου πατήστε εδώ

Πηγή:www.agrotypos.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη