“Προηγούμενες μελέτες, αποδεικνύουν ότι η τοποθέτηση αδρανειακών αισθητήρων ακριβώς πάνω από τις μετακαρπιοφαλαγγικές και μεταταρσιοφαλαγγικές αρθρώσεις μπορεί να μας βοηθήσει να μετρήσουμε με ακρίβεια τον χρόνο στον οποίο η οπλή έρχεται σε επαφή με το έδαφος κατά τον βηματισμό του αλόγου. Επιπλέον, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορούμε να καταγράψουμε την κίνηση του αλόγου κατά την διάρκεια της προπόνησής του, γεγονός που μας επιτρέπει να μελετήσουμε την ανάπτυξη αλλά και τις αλλαγές στον συγχρονισμό και τη συμμετρία του αλόγου κατά την κίνηση του σε πραγματικές συνθήκες” εξηγεί ο Dr. Emil.
Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, λοιπόν, οι κτηνίατροι μπορούν να μελετήσουν τον τρόπο κίνησης των αλόγων με χωλότητα για παράδειγμα, προσφέροντας, έτσι, καλύτερη και φθηνότερη θεραπεία στο ζώο. Ακόμα, οι εκπαιδευτές μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογίας αυτή για να βεβαιώνονται ότι το άλογο κινείται ρυθμικά, στοιχείο απαραίτητο για την αξιολόγηση των αλόγων που αγωνίζονται στο dressage. Καθαρά για επιστημονική χρήση, οι αισθητήρες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς οι μελετητές μπορούν να εστιάσουν στις δυνατότητες αλλά και τον τρόπο κίνησης του αλόγου σε μεγαλύτερο βάθος.
“Ο στόχος μας με αυτή την τεχνολογία είναι να πετύχουμε μια ευρύτερη καταγραφή της κίνησης του αλόγου και μέσω αυτού, να μπορέσουμε να εντοπίζουμε τις ασθένειες και τα προβλήματα νωρίτερα. Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε τη διάγνωση και τη θεραπεία έξω από το εργαστήριο μεν αλλά με εξοπλισμό που είναι οικονομικά αποδεκτός από τους κτηνιάτρους.” προσθέτει ο Dr. Emil Olsen.
Πηγή: www.diagnovet.gr
Leave a reply