+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Σκύλος

Πως οι σκύλοι μας προστατεύουν από άσθμα και λοιμώξεις

30 Ιανουαρίου 2014, Author: Αγροτική Στέγη

Doctor-Doggie

Το ρίσκο των παιδιών να αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα μειώνεται όταν εκτίθενται από νηπιακή ηλικία σε κατοικίδιους σκύλους και τώρα οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει το γιατί.
Η απάντηση βρίσκεται σε μία μελέτη στην οποία ως πειραματόζωα χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια, τα οποία εκτέθηκαν σε αλλεργιογόνα μετά από προηγούμενη έκθεσή τους σε σκόνη που προερχόταν από σπίτια όπου κατοικούσαν σκυλιά. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι δυνατόν να ερμηνεύσουν και το μειωμένο ρίσκο εμφάνισης αλλεργιών μεταξύ των παιδιών που από τη γέννηση τους μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά.
Συγκεκριμένα, στη μελέτη αυτή οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το άσθμα που συνδέεται με φλεγμονώδεις αντιδράσεις στους πνεύμονες ήταν σημαντικά μειωμένο στα ποντίκια που είχαν πρωτύτερα εκτεθεί σε σκόνη από σπίτια με κατοικίδια σκυλιά, σε σχέση με τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε σκόνη από σπίτια χωρίς κατοικίδια ή ακόμα και σε σχέση με ποντίκια που δεν είχαν έρθει σε επαφή με σκόνη.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έκθεση των ποντικιών στη σκόνη από σπίτια που κατοικούνται από σκύλους, μπορεί να αλλάξει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου των ποντικιών και συνεπώς να μειώσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού τους στα κοινά αλλεργιογόνα. Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι η σύνθεση και η λειτουργία της εντερικής μικροχλωρίδας επηρεάζει σημαντικά τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού και τοιουτοτρόπως αποτελεί μία νέο οδό για την ανάπτυξη θεραπευτικής στρατηγικής απέναντι στο αλλεργικό άσθμα, αλλά και σε μία σειρά από άλλες νόσους.
Οι μελετητές κατάφεραν επίσης να ταυτοποιήσουν ένα συγκεκριμένο βακτηριακό είδος που ζει στο έντερο και το οποίο είναι υψίστης σημασίας όσον αφορά στην προστασία των αεραγωγών απέναντι στα αλλεργιογόνα και στους ιούς. Πρόκειται για το είδος Lactobacillus johnsonii, το οποίο παρατήρησαν πως όταν το τάιζαν στα ποντίκια τα προστάτευε από τη φλεγμονή των αεραγωγών από αλλεργιογόνα ή ακόμα και από τον RSV ( αναπνευστικός συγκοιτιακός ιός). Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Lactobacillus johnsonii ,αλλά και άλλα είδη από «καλά» βακτήρια, μπορεί κάποια μέρα να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την εντερική μικροχλωρίδα με τέτοιο τρόπο ώστε είτε να προστατεύουν από την ανάπτυξη άσθματος, είτε να θεραπεύουν ήδη υπάρχουσες καταστάσεις.
Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι αλλαγές στην εντερική μικροχλωρίδα μπορεί να έχουν πολλές επιδράσεις στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και σε άλλα σημεία του σώματος, έκτος από το έντερο. Έτσι, ο χειρισμός της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου αναπαριστά μία νέα, πολλά υποσχόμενη θεραπευτική στρατηγική για την προστασία ενάντια στις λοιμώξεις του αναπνευστικού και στις αλλεργίες των αεραγωγών.
Πηγή: www.diagnovet.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη