+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Στη συνεργασία των παραγωγών οι προοπτικές σύκου στη Λέσβο

4 Οκτωβρίου 2013, Author: Αγροτική Στέγη

siko33
Η καλύτερη οργάνωση της καλλιέργειας του σύκου της Λέσβου, σε συνεργασία των παραγωγών με την Περιφέρεια, αλλά και οι δυνατότητες προώθησής του στην αγορά ήταν το κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στην εν λόγω συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Σύκου που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Ίππειος αλλά και του ενδιαφέροντος στη Λέσβο για την καλλιέργεια του σύκου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Βορείου Αιγαίου» και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεολόγος Πατερέλλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου κ. Προκόπης Σινάνης, ο Διευθυντής ΔΗΩ Αιγαίου κ. Δημήτριος Γραμματής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Προκόπιος» κ. Βαγγέλης Σάλτας, καθώς και οι εξαγωγείς και καλλιεργητές κ.κ. Γιάννης Μπάνης, Φώτης Ξενέλλης.

Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης μίας συνάντησης των φορέων που μπορούν να δώσουν μία ώθηση στην εκ νέου ενεργοποίηση της οργανωμένης καλλιέργειας του σύκου στη Λέσβο, προήλθε από το μεγάλο ενδιαφέρον καλλιεργητών και παραγωγών προς την κατεύθυνση αυτή, που αποτυπώθηκε και από την επιτυχία της εκδήλωσης της περασμένης Κυριακής.

Ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τις δυνατότητες προώθησης της παραγωγής του σύκου, παράλληλα με αυτή του λαδιού, του ούζου, του τυριού και του μελιού, έθεσε στη διάθεση των παραγωγών τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης. Παράλληλα μίλησε για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μελετών από μέρους της Περιφέρειας, τόσο για την υποστήριξη της καλλιέργειας, όσο και για την προώθηση του προϊόντος στην αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερβέρης από την πλευρά του, σχολίασε ότι η εκδήλωση στο Ίππειος ήταν μία καλή αφορμή για την πραγματοποίηση μία τέτοιας σύσκεψης, που μπορεί πράγματι να σημάνει την εκ νέου καλλιέργεια του σύκου στη Λέσβο όπως τα παλαιότερα χρόνια, με υποσχέσεις για απορρόφηση από την αγορά.

Ας σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, που δραστηριοποιούνται στην «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Βορείου Αιγαίου», που προβάλλει και προωθεί τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, στις αγορές εκτός Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: www.agronews.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη