+30 22530 24100

Επικοινωνία

Κατάστημα Καλλονής: 22530 29270 - 24100 - 23275, Υποκατάστημα Λάρσος: 22510 93000

Για Τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο
MontBlanc
0
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Blog

Αγροτικά και Κτηνιατρικά νέα

Χωρίς απόφαση για το glyphosate και η τελευταία ψηφοφορία στην ΕΕ

26 Ιουνίου 2016, Author: Αγροτική Στέγη

Διεξήχθη όπως ήταν προγραμματισμένη, χθες 24 Ιουνίου, νέα ψηφοφορία των κρατών-μελών για το glyphosate, αυτή τη φορά σε επίπεδο Appeal Committee με εκπροσώπηση των χωρών σε ανώτερο επίπεδο. Η πρόταση της Κομισιόν για παράταση της ισχύουσας (λήγει στις 30 Ιουνίου 2016) έγκρισης του glyphosate για περιορισμένο χρόνο μέχρις ότου εκδοθεί γνωμάτευση και από την ECHA (European Agency for Chemical Products) – υπάρχει ήδη θετική γνωμάτευση από την EFSA – δεν πήρε την απαιτούμενη πλειοψηφία, ούτε υπέρ ούτε κατά. Θυμίζουμε ότι παρόμοια ψηφοφορία χωρίς αποτέλεσμα είχε γίνει και στις 6 Ιουνίου, σε άλλη επιτροπή (Standing Committee), και με βάση πληροφορίες του ΑγροΤύπου τότε μια χώρα (Μάλτα) ήταν κατά, είκοσι χώρες υπέρ και 7 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) ούτε υπέρ ούτε κατά. Φαίνεται ότι και στη νέα ψηφοφορία οι χώρες συνεχίζουν να τηρούν την ίδια στάση.

Μετά το αποτέλεσμα και της χθεσινής ψηφοφορίας (τελευταία), η Κομισιόν θα πρέπει να πάρει η ίδια την τελική απόφαση. Με δηλώσεις του, εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε τη λύπη του αρμόδιου Επιτρόπου Andriukaitis για το αποτέλεσμα αυτό παρά το γεγονός ότι εκ μέρους της Κομισιόν καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα για να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις των χωρών-μελών. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Επίτροπος Andriukaitis προτίθεται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου να ενημερώσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας και να συζητήσει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για το θέμα αυτό.

Πηγή: agrotypos.gr

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών λόγω φόρτου εργασίας σε μεταφορικές και ταχυμεταφορικές εταιρίες. Παράβλεψη